Foto: Inission.

Jun 10, 2021

Inission flyttar volymtillverkning till Tallinn


24 medarbetare berörda.

På uppdrag av Inissions styrelse har ledningen beslutat om att inleda förhandling om att strukturera om Inission Borås till mer prototyptillverkning och kundnära produktion. För att i framtiden kunna utveckla Inission Borås, med avseende på tillväxt och god lönsamhet, kommer volymproduktionen att flyttas till Inission Tallinn. I och med omstruktureringen varslas 24 anställda om uppsägning.

- Genom omstruktureringen kan Inission Borås satsa på prototyptillverkning och kundnära produktion av produkter med högt förädlingsvärde. Det ger stabilitet och en möjlighet att utvecklas till en flexibel leverantör med hög kompetens. Stabila produkter som levereras i stora volymer är alltid utsatta för prisgranskning. Med volymproduktion hos Inission Tallinn säkerställer vi dessutom konkurrenskraftiga priser till våra kunder, säger Björn Lifvergren VD Inission AB.

- Inission har erfarenhet av ett flertal omstruktureringar, därför förväntas projektet ske effektivt och framgångsrikt. Samtidigt har Inission all respekt för att detta måste förankras hos kunder, MBL-förhandlas och planeras i detalj för att det ska bli så smidigt som möjligt för alla. Kunderna ska så långt det är möjligt involveras i processen, säger Håkan Rååd vd Inission Borås AB.

Inission Borås kan efter omstruktureringen fokusera helt på flexibilitet mot sina kunder medan standardtillverkningen sker hos Inission Tallinn. Det ger en förbättrad service till Inission Borås kunder. Inission har som plan att starta omstruktureringen i juni. Projektet väntas vara avslutat vid årsskiftet.

Inission erbjuder utvecklings- och tillverkningstjänster inom elektroniska och mekaniska produkter. Företaget finns i Stockholm, Västerås, Malmö, Borås, och Munkfors. Vi finns också i Tallinn och Lagedi (Estland), Løkken Verk (Norge) och Lohja (Finland), har cirka 550 medarbetare och omsätter 1150 MSEK.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117