ckj steel

Foto: CKJ-Steel.

Apr 30, 2021

Indutrade köper dansk tillverkare


"Ser goda tillväxtmöjligheter"

Indutrade har den 29 april tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det danska bolaget CKJ Steel AS, med en förväntad årsomsättning om cirka DKK 100 miljoner.

CKJ Steel är ett ledande teknik- och tillverkningsföretag som erbjuder processutrustning och teknisk rådgivning till den danska läkemedels- och bioteknikindustrin. Med omfattande teknisk kompetens, högkvalitativa produkter som exempelvis kundanpassade tryckkärl och rörsystem, erbjuder företaget produkter och tjänster som är relevanta i samtliga faser i etablerandet av nya processanläggningar, inklusive omfattande dokumentation och kvalitetssäkring. Erbjudandet omfattar även service och underhåll, med lokal beredskap och långsiktiga förebyggande servicelösningar. Kundsegmenten omfattar främst läkemedels-, bioteknik- och livsmedels-industrin. Företaget är baserat i Köge, Danmark, med totalt cirka 75 medarbetare.

-Det är mycket glädjande att kunna välkomna CKJ Steel till Indutrade. Med CKJ Steels omfattande erbjudande till exempelvis läkemedels- och bioteknikindustrin, stärker vi vår position inom attraktiva marknadssegment där vi ser goda tillväxtmöjligheter, säger Bo Annvik, VD och koncernchef för Indutrade.

Tillträde äger rum idag och CKJ Steel kommer att ingå i Indutrades affärsområde Fluids & Mechanical Solutions. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117