Foto: Indutrade.

Jan 21, 2021

Indutrade förvärvar Tecno Plast


Tysk leverantör av single-use produkter och specialslang.

Indutrade har den 20 januari ingått ett avtal med avsikt att förvärva samtliga aktier i det tyska bolaget Tecno Plast Industrietechnik GmbH, www.tecnoplast.de, med en årsomsättning om cirka EUR 23 miljoner. Avtalet tecknades efter marknadens stängning.
Tecno Plast erbjuder single-use system samt PTFE- och silikonslangar till kunder i Tyskland, Österrike och Schweiz. Företaget grundades 1972 och har sedan dess byggt upp omfattande teknisk expertis och erfarenhet inom sin nisch. Tecno Plasts erbjudande inkluderar i de flesta fall kundanpassad montering och kunderna finns inom industrier som bioläkemedel, läkemedel, medicinteknik och kemi. Företaget är baserat i Düsseldorf, Tyskland, och har cirka 80 medarbetare.

”Tecno Plast är ledande inom sin nisch på den tyska marknaden och kompletterar och stärker Indutrades kluster av företag inom MedTech/Pharma”, säger Bo Annvik, VD och koncernchef för Indutrade. ”Företaget är välrenommerat och har flera renrum där de tillverkar eller monterar kundanpassade produkter. Vi är väldigt nöjda över att välkomna Tecno Plast-teamet till Indutrade-familjen”.

Förvärvet kräver godkännande av tyska konkurrensmyndigheten och tillträde förväntas ske i februari 2021. Tecno Plast kommer att ingå i Indutrades affärsområde Benelux.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117