Foto: Indutrade.

Jun 10, 2021

Indutrade förvärvar mätbolag


Erbjuder mätinstrument och kalibrering.


Indutrade har den 9 juni tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det danska bolaget Buhl & Bønsøe A/S med en årsomsättning om cirka DKK 30 miljoner.

Buhl & Bønsøe är ett specialiserat teknikförsäljningsbolag som erbjuder mätinstrument och lösningar för professionellt bruk till kunder på den danska marknaden. Det breda produkt-sortimentet inkluderar exempelvis portabla och stationära mätinstrument för bland annat temperatur, fukt, tryck, luftflöde och termografi. Buhl & Bønsøe grundades 1975 och med gedigen expertis och produktkännedom är de exklusiv distributör i Danmark av tyska Testo, en världsledande tillverkare av mätinstrument och lösningar.

Buhl & Bønsøes erbjuder även ackrediterad instrumentkalibrering, utbildning samt installation. Kunderna finns inom en mängd olika industrier, exempelvis läkemedel, bioteknik, livsmedelsproduktion och anläggningshantering. Användningsområden är till exempel mätning, styrning och reglering inom industriella processer och miljötillsyn. Företaget är baserat i Sørum, Danmark, med 17 medarbetare.

Tillträde ägde rum den 9 juni och Buhl & Bønsøe kommer att ingå i Indutrades affärsområde Industrial Components.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117