Indutrade.

Oct 2, 2020

Industrikoncernen Indutrade köper tjeckiskt


Ett utmärkt tillskott till Indutrades kluster av medicinteknik enligt bolaget.

Indutrade har den 1 oktober tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det tjeckiska bolaget Cheirón a.s., https://www.cheiron.eu/en/, med en årsomsättning om cirka CZK 300 miljoner (120 miljoner kronor).

Cheirón är ett teknikhandelsbolag som erbjuder medicinteknikprodukter och är specialiserat på främst medicinteknisk utrustning till operationssalar, intensivvårdsavdelningar samt akut- och hjärtmottagningar. Det kundanpassade produktsortimentet skapar mervärde åt kunderna inom sjukhussektorn och består till exempel av övervakningsutrustning, respiratorer, hjärtstartare, narkosutrustning samt ett brett utbud av engångsartiklar. Produkterbjudandet kompletteras av service och utbildning och kunderna är främst tjeckiska sjukhus. Cheirón har även en egen produktlinje med tillverkning av sugapparater som säljs genom ett stort nätverk av internationella distributörer.

Tillträde sker idag och Cheirón kommer att ingå i Indutrades affärsområde Industrial Components. Cheiróns verksamhet liknar Indutrades dotterbolag Biameditek i Polen, med ett liknande sortiment och gemensamma huvudleverantörer. Förvärvet är en del av Indutrades strategi att stärka sin ställning inom attraktiva marknadssegment.

”Jag är mycket glad över att välkomna Cheirón till Indutradekoncernen. Cheirón är en ledande leverantör för hela den tjeckiska sjukhusmarknaden, ett företag med nära och långvariga relationer med sina huvudleverantörer och som erbjuder en hög servicenivå gentemot kunderna. Det är ett utmärkt tillskott till Indutrades kluster av medicinteknik- och vårdbolag”, säger Joakim Skantze, Senior Vice President för affärsområdet Industrial Components.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117