Sven Pankalla, Kyocera, med resultatet från en demo i fräsning och håltagning. Foto: Svensk Verkstad/Johan Sköldberg.

Dec 2, 2016

"I en perfekt fräst produkt går ekonomi och teknik hand i hand"


Kyocera Unimerco blandade "hands on" applikationer och personliga seminarier under sin premiär på Metal Inspiration Days i Jönköping.

Kyocera Unimerco har haft sina första Metal Inspiration Days och är det fjärde företaget in i den småländska kvartetten.

Svensk Verkstad möter Anders Lindau och den tekniska chefen Sven Pankalla som nu varit 23 år i företaget.

Anders Lindau är mycket nöjd med att vara medarrangörer till denna fjärde upplaga av MID i Jönköping.

På Kyocera Unimerco blandar de med både "hands on" applikationer och personliga seminarier eller som Sven säger, samtal med kunderna. Där de kan gå igenom teori med sina kunder innan de sedan går ut till maskinerna för att praktiskt visa vad de pratat om.

Anders Lindau, i svart pikétröja. Sven Pankalla i blå skjorta visar en demo i fräsning.

Det är vid maskinerna som frågorna sedan dyker upp och det blir intressanta diskussioner om effektiv produktionsteknik och olika scenarier i ämnet.

Sven Pankalla visar oss en perfekt fräst produkt där ekonomi och teknik går hand i hand och som är av stor betydelse för kunden.

"Det har varit mycket Inspirerande att vara med och vi ser gärna en fortsättning", avslutar Anders Lindau.

I Kyoceras lokaler fanns även intressanta medutställare; AME, HAIMER och 3R Systems som starkt bidrog till ett intressant besök för besökarna. Alla var nöjda med MID-dagarna som nu blivit ett begrepp inom svensk verkstadsindustri.

Lunchrast. Medutställarna AME, HAIMER och 3R Systems åtnjöt lunch med kunder vid fototillfället. Hela förmiddagen var det full fart i hallen.

AMELoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    65