Pontus-Nygren-Johan-Ekelöf

Pontus Nygren och Johan Ekelöf. Foto: Hydroscand.

May 4, 2021

Hydroscand bygger ut sitt robotiserade lager


60 procent av e-handeln plockas av robotar - något som ger stor kvalitets- och kapacitetsvinst.

Majoriteten av alla order från Hydroscands centrallager i Stockholm, plockas med hjälp av robotar i ett automatiserat Autostore-lager. Nu har Hydroscand gjort ytterligare en satsning i systemet för att öka kapaciteten i takt med att bolaget expanderar och försäljningen via e-handeln ökar.

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag ledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress.

I samband med att Hydroscand växer och intresset för företagets e-handel ökar, ställs nu även högre krav på kapaciteten i det automatiserade lagret. För att framtidssäkra leveranserna till Hydroscands e-handelskunder och över 70 butiker – har företaget nu investerat i en ytterligare utbyggnad av robotlagret, i form av en ny port för in- och utleveranser.

Hydroscands automatiska lager består sedan tidigare av tio robotar och tre portar för in- och utgående leveranser. Nu har en fjärde port byggts till, som framförallt ska användas för att hantera just webborder och expressorder till butiksnätet.

-Vi har idag omkring 11 000 produkter i vårt automatiserade lager. 60 % av allt som levereras ut till våra kunder och butiker plockas idag med hjälp av våra robotar – vilket har inneburit en stor kvalitets- och kapacitetsvinst. Det har varit en förutsättning för att kunna hantera vår kraftiga expansion och den ökade efterfrågan med befintlig personal och lageryta. Nu är det dock dags att ta nästa steg för att framtidssäkra kapaciteten i takt med att även e-handeln växer, säger Johan Ekelöf, logistikchef på Hydroscand.

Satsningen på det automatiserade lagret innebär också en ökad kvalitetssäkring av leveranserna och säkerställer att Hydroscand kan fortsätta att leverera rätt artiklar, i rätt tid - även när antalet order ökar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117