Bild: Kabe.

Sep 15, 2020

Vd-byte på Kabe-bolag


Nya vd:n var tidigare hög chef för elithockeylaget HV71.

Peter Blomqvist, verkställande direktör för KABE Groups dotterbolag Adria AB har på egen begäran beslutat sig för att lämna KABE-koncernen för nya utmaningar.

Peter har under flera år framgångsrikt drivit Adria ABs verksamhet och tillsammans med sina medarbetare levererat stark tillväxt varigenom Adria idag har en marknadsledande position i Sverige, Norge och Finland för både husbilar och husvagnar. KABE-koncernen tackar Peter för hans insatser inom koncernen och önskar honom lycka till i sina framtida utmaningar.

Johan Skogeryd har utsetts till ny verkställande direktör för Adria AB. Johan tillträder sin befattning 1 november 2020 och kommer arbeta parallellt med Peter under en övergångsperiod. Johan kommer även ingå i koncernledningen.

Johan har tidigare under flera år varit chef för KABE ABs försäljningsavdelning och har mångårig erfarenhet av branschen samt återförsäljarkåren. Johan kommer närmast från ledningsgruppen för bemanningsföretaget OnePartnerGroup Jönköping AB. Dessförinnan var Johan under sju år försäljningschef och marknadschef för elithockeylaget HV71.

– Vi är väldigt glada att Johan Skogeryd åter blir en del av KABE Group. Johan är en mycket uppskattad ledare och har erfarenhet av koncernen, branschen och återförsäljarna. Hans kompetens inom marknad, försäljning och förmåga att leda kommer att vara en värdefull tillgång för Adria AB och koncernen, säger Alf Ekström, KABE Groups verkställande direktör och koncernchef.
 • Mar 9, 2021

  Fulltecknat för VBN Components

  Nyheter Uppsalaföretaget, som fortsatt sin expansion pandemin till trots, kan nu summera en fulltecknad nyemission.
  0
 • Mar 9, 2021

  Pampigt lager i nya fabriken i Kalmar

  Nyheter Maskintillverkaren startade sin verksamhet 1934 och är idag världsledande. Nu står 20.000 nya kvadratmeter färdiga, med en smidig artikelhantering.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT