Ulrika Elmersson. Foto: Elmia.

May 4, 2021

Hon tar över Elmia Produktionsmässor


Planeringen för en fysisk smittsäkrad Elmia Produktionsmässor 2022 är nu i full gång.

I dagarna är det bara ett år kvar till invigningen av Elmia Produktionsmässor 2022. Nu presenteras vem som blir mässansvarig för mässorna 10-13 maj 2022, nämligen Ulrika Elmersson.

Planeringen för 2022 års upplaga – Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer, Elmia Plåt och Elmia 3D – är i gång sedan en tid tillbaka och stort fokus ligger på att skapa en säker mötesplats för både utställare och besökare.

-Äntligen är vi igång. Vi utställare längtar efter att få träffa kunder och kunderna längtar efter att få träffa oss. Digitalt i all ära - inget slår det fysiska mötet. För att kunna ge kunderna den hjälp som de verkligen behöver måste vi vara ute i verkligheten och träffas fysiskt, säger Hasse Heneby från SVMF:s styrelse, en av de samarbetsorganisationer som Elmia Produktionsmässor samarbetar med.

-Tillverkningsindustrin har varit bra på att ta tillvara på de möjligheter som faktiskt har uppstått under det senaste året. Det visar att det är en bransch som ständigt utvecklas. Den utvecklingen vill jag, tillsammans med Elmia Produktionsmässor, vara en del av. Jag brinner för ny teknik, nya affärsmodeller och utmaningen i att attrahera ungdomar till industrin. Allt det är något som jag tar med mig in i min nya roll, säger hon.
Våra mässor är ett tydligt bevis på att samverkan är ett framgångsrecept - ingen bransch är en isolerad ö. I dag tillämpas oftast plattformstänket där olika kompetenser samlas för att jobba mot ett gemensamt mål, det vi bygger med Elmia Produktionsmässor kan liknas vid en sådan plattform, säger Ulrika Elmersson.

-Det finns ett sug efter att träffas på ett mer normalt sätt samt att utbyta idéer och tekniklösningar så som man gör under Elmia Produktionsmässor. Det finns dessutom ett stort värde med ett handgripligt teknikutbyte som vi gått miste om under ett helt år nu, säger Mathias Lundin, ordförande för Svetskommissionen.

Smittsäkrat

Nyheter och innovationer bara väntar på att få visas upp samtidigt som utställare och besökare längtar efter att få träffas. En viktig aspekt blir att undvika trängsel i mässhallarna. Hallarna kommer att vara luftiga och smittsäkrade, med optimerade flöden och tydliga avståndsmarkeringar i gångarna. Det kommer att kännas säkert att både ställa ut och besöka mässorna.

Brinner för ny teknik

Ny mässansvarig för Elmia Produktionsmässor – och de enskilda mässorna – är Ulrika Elmersson. Hon kommer närmast från en tjänst som digitaliseringsstrateg på Region Jönköpings län och har tidigare jobbat på Skärteknikcentrum Sverige (SKTC) med frågor rörande kompetensförsörjning för svensk industri.

I rollen som mässansvarig kommer Ulrika Elmersson att driva och utveckla Elmia Produktionsmässor tillsammans med branschorganisationerna. I den gruppen ingår även Ann Kittendorff som tidigare varit mässansvarig för Elmia Verktygsmaskiner, Plåt och Automation.

Viktigt med teknikutbyte

För Elmia Produktionsmässor har det alltid varit viktigt att jobba nära branschen. Det gör man genom ett tätt samarbete med branschorganisationer från de olika industriområdena.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117