Biglia B 436 Y2 klarar 36 mm i stång, har dubbla revolvrar, Y-axlar, subspindel samt drivna verktygsplatser på samtliga 24 stationer. Foto: Ahlsell Maskin.

Jan 11, 2019

Högt tryck i produktionen i Skövde


En 14e maskin från Ahlsell Maskin och rekrytering av personal ska få verkstaden att växa.

–En till Biglia B 436 Y2 för att stärka upp produktionen.

Jonssons Mekaniska med basen i Igelstorp utanför Skövde har i dagsläget 15 medarbetare. Företaget har funnits i 28 år, och har nu en plan till 2020 växa ännu mer.

–Idag har vi svårt att hinna med allt jobb, och de förfrågningar vi får. Det märks att våra kunder har högtryck och efterfrågan på våra tjänster är hög. Därför investerar vi i ny utrustning och rekryterar för fullt. säger vd John-Erik Jonsson.

-På sikt vill vi växa för att bli en ännu starkare partner till våra kunder, vi tror att genom att korta och säkra upp våra ledtider kommer vi vara en naturlig samarbetspartner för våra kunder även den dagen som det inte är högkonjunktur. Säger Mattias Karlsson som är platschef på Jonssons Mekaniska.

Trycket på vår produktion är hög och för att kunna utvecklas vidare och dra nytta av den nya teknik som finns, måste vi nu efter investeringen av en Biglia ytterligare stärka upp med mer kompetens.

–Det kommer bli en otroligt spännande tid här framöver, då jag vet att vi har många utvecklingssteg att ta, säger Mattias Karlsson.
 • Sep 17, 2020

  Effektiv och snabb hjälp i industriell produktion med KUKA:s nya KR SCARA-robotar

  Teknik Med egenskaper som ultrakompakta, snabba och starka blir KUKA:s nya KR SCARA-robotar en värdefull hjälp i industriell produktion för smådelsmon-terings-, materialhanterings- och inspektionsuppgifter.
  0
 • Sep 17, 2020

  ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nästa steg med fler partners

  Nyheter ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nu nästa steg och knyter till sig fler partners när de ingår avtal med Westinghouse, Mälarenergi och innovationsnätverket Automation Region. SynerLeap har även flyttat till nya lokaler. Plattformen fortsätter därmed att expandera sitt innovationsekosystem med än bättre närhet till ABB:s industrikunder.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT