Ola Rollén. Foto: Hexagon.

Mar 16, 2017

Hexagons vd åtalas


Börsnoterade Hexagons vd Ola Rollén åtalas för insiderhandel i Norge. Styrelsen har dock fortsatt förtroende för Rollén.

Hexagons vd Ola Rollén åtalas av norska ekobrottsmyndigheten Økokrim för insiderhandel i bolaget Next Biometric, enligt ett pressmeddelande på företagets hemsida. Beslutet innebär dock inga förändringar. För Ola Rollén och Hexagon fortsätter den dagliga verksamheten som vanligt. Styrelsens förtroende och stöd för Ola Rollén att fortsätta som VD och koncernchef för Hexagon kvarstår.

”Jag talar för hela styrelsen, samt för alla andra som gett sitt starka stöd till Ola – hans familj, medarbetare och Hexagons aktieägare – att vi står bakom Ola igenom denna process. Jag har full tilltro till att de anklagelser som han står inför kommer att avfärdas av domstolen,” säger Melker Schörling, Hexagons ordförande.

Gun Nilsson, Hexagons vice ordförande, tillsammans med styrelsen instämmer med Melker Schörlings uttryckta förtroende för Ola Rollén.

”Det är för oss självklart att Ola kommer att fortsätta som VD och koncernchef under denna period med styrelsens fulla stöd. Det sätt på vilket han har hanterat detta frustrerande händelseförlopp, med samtidigt fullt fokus på Hexagon, visar hur starkt hans ledarskap är,” säger Gun Nilsson, vice ordförande i Hexagon.

Ola Rolléns advokater, Christian B Hjort och Erik Keiserud, har gjort följande uttalande:

“Vi är besvikna över dagens beslut. Vi anser att anklagelserna mot Ola Rollén är baserade på en felaktig tolkning av vilka regler som är tillämpbara i detta fall. Vi är således övertygade om att domstolen kommer att frikänna honom.”

”Jag kommer att fortsätta leda Hexagon med full kraft så länge styrelsen och aktieägarna vill att jag stannar. Som processen ser ut idag, kommer mina advokater att sköta hanteringen av rättsfallet, så att jag även fortsättningsvis kan fokusera helhjärtat på min roll som VD och koncernchef,” säger Ola Rollén.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT