Ola Rollén. Foto: Hexagon.

Jun 14, 2017

Hexagon kommenterar försäljningsrykten


Mätteknikbolaget Hexagon till salu för 174 miljarder enligt uppgifter till Wall Street Journal och aktien rusar på börsen.

Mätteknikbolaget Hexagon uppges ha diskuterat en försäljning av bolaget till en amerikansk eller europeisk konkurrent för cirka 20 miljarder dollar. Det skriver Wall Street Journal på tisdagskvällen med hänvisning till ej namngivna källor, enligt Nyhetsbyrån Direkt. Beloppet motsvarar 174 miljarder kronor.

Enligt uppgifterna ska boalget föra diskussioner med potentiella köpare, men på ett tidigt stadium, och samtalen kan mynna ut i att Hexagon beslutar sig för att inte sälja.

I ett pressmeddelande på onsdag morgonen skriver Hexagon att man "noterat spekulationerna i media angående ett potentiellt förvärv av bolaget. Hexagon utvärderar regelbundet olika möjligheter för bolagets framtida inriktning i syfte att optimera dess positionering och aktieägarvärde. Om dessa utvärderingar skulle leda fram till något konkret resultat kommer marknaden omgående att informeras."

Två faktorer uppges pressa bolaget att sälja: insideråtalet mot vd Ola Rollén, där rättegång väntas ske till hösten, och den vacklande hälsan hos huvudägaren Melker Schörling.

Mätteknikbolaget Hexagon rusar på börsen efter öppning och var upp 17 procent.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT