Bosch Rexroth vinner Hermes Award 2021

Bosch Rexroth vinner Hermes Award 2021. Foto: Hannover Messe.

Apr 13, 2021

Hermes Award 2021 till Bosch Rexroth


Vinner priset genom sitt världens första elektriska ställdon för styrning av processventiler under vatten.

Den 12 april ägde prisutdelningen för Hermes Award 2021 rum vid HANNOVER MESSE Digital Edition. Priset gick till Bosch Rexroth som vann priset tack vare världens första elektriska ställdon för styrning av processventiler under vatten, SVA R2 som erbjuder ett energieffektivt och säkert alternativ till de manöverdon som tidigare använts vid offshore olje- och gasproduktion.

SVA är självförsörjande enheter med egen vätskekrets och en pumpdrift med variabel hastighet. SVA kräver bara en strömförsörjning och en datalinje. En förskjutningskontroll reglerar flödeshastigheten från hastigheten med nästan ingen förlust. Detta förenklar konstruktionen och ökar energieffektiviteten avsevärt.

-Bosch Rexroth är en långvarig utställare på HANNOVER MESSE och imponerar alltid med sina innovationer. Den vinnande produkten är ytterligare en milstolpe och står för högteknologi i samband med miljöskydd. Företaget bidrar därmed till ett stort bidrag till hållbarhet, ett av de viktigaste ämnena i HANNOVER MESSE Digital Edition, säger Dr. Jochen Köckler, VD för Deutsche Messe AG.

HERMES AWARD är HANNOVER MESSEs årliga internationella teknikpris. Alla företag och institutioner som ställer ut på HANNOVER MESSE är berättigade att tävla. HERMES AWARD-ceremonin ägde rum den 12 april på HANNOVER MESSE Digital Edition 2021.

Priset delades ut praktiskt taget i år på HANNOVER MESSE Digital Edition. Från 2022 och framöver kommer vinnaren av HERMES AWARD att hedras igen vid öppningsceremonin HANNOVER MESSE.

HANNOVER MESSE Digital Edition löper från 12 till 16 april 2021.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT