Robert Nyberg. Foto: Helge Nyberg.

Jan 22, 2021

Generationsväxling hos Helge Nyberg


"Ser fram emot att driva familjeföretaget vidare"

Helge Nyberg startade företaget 1958 efter en idé om hur hans arbete på Volvo reservdelslager kunde underlättas med hjälp av en vagn med inbyggd stege. Helge drev och utvecklade företaget i nära 30 år innan han lämnade över till sin son Björn. Nu har det gått drygt 30 år till och Björns son Robert kliver in som vd för bolaget.

– Jag ser fram emot kommande utmaningar och att driva familjeföretaget vidare. Vi kommer att fortsätta tillverka produkter med högsta kvalitet och arbeta hårt för att ta nästa steg i företagets utveckling, säger Robert Nyberg.

Efter ett år på posten som interim vd lämnar Göran Nylén över till Robert Nyberg. Året 2020 som gått har, som för de flesta företag, överskuggats av effekterna från Covid-viruset och hur det har påverkat verksamheten.

– Mitt tänkta uppdrag ändrade lite karaktär i samband med att pandemin bröt ut och resulterade i en tid av väldigt detaljerat operativt arbete, främst med fokus på kassaflödet och nödvändiga åtgärder för att bibehålla en intakt organisation, säger Göran Nylén och fortsätter:

– Vi har använt våra styrkor på ett klokt sätt och jag kan därför konstatera att bolaget går in i 2021 avsevärt starkare än vad fallet var i inledningen av året. All personal på Helge Nyberg AB har gjort ett fantastiskt arbete och bolaget i sig är ett föredöme tycker jag.

På Volvos reservdelslager i Ulricehamn uppfann Helge Nyberg plockvagen 1958.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT