Härdservice

Foto: Härdservice.

Oct 9, 2019

Full fräs för Härdservicegruppen


Ny investering på ingång samt nominering till Årets Tillväxtföretag.

Det har gått två år sedan Härdservice i Halmstad expanderade till Mälardalen genom förvärvet av Kolbäcks Värmebehandling AB. Investeringar i såväl maskinpark som personal har gett nyförvärvet en stark utveckling under dessa två år. Nu belönas insatserna, Härdservice har nominerats till Årets Tillväxtföretag i Hallstahammar.

Det är Hallstahammar Promotion i samarbete med Hallstahammars kommun och ett företagsnätverk som samverkar för att utveckla och uppmärksamma det lokala näringslivet i kommunen. Motiveringen lyder: "ett företag som med positiv lönsamhetsutveckling och som påvisat en bättre tillväxt än branschen i övrigt”.

-Vi har sedan övertagandet i Kolbäck investerat i företaget, utvecklat såväl maskinparken som personalen samt knutit affärsband i regionen. Därför är vi både glada och oerhört stolta över nomineringen som företagsnätverket och Hallstahammar Promotion gett oss, säger Jimmy Zuban, CEO och huvudägare i Härdservicegruppen.

Härdservicegruppen förstärker samtidigt kapaciteten ytterligare för vakuumhärdning av verktygsstål och snabbstål samt annan avancerad vakuumbehandling av rostfria stål och superlegeringar vid anläggningen i Kolbäck.

Vakuumugnen levereras av Ipsen International GmbH och är en Turbo2Treater M med 12 bars kyltryck. Ugnen installeras och driftsätts under oktober månad.

-Investeringen i en andra toppmodern vakuumugn i Kolbäck ger oss ytterligare möjligheter att serva våra befintliga och blivande kunder och är ett värdefullt tillskott till vårt erbjudande, säger Platschef Joel Öberg.

-Tillkomsten av en ny avancerad vakuumugn är en i raden av investeringar som nu genomförs inom Härdservicegruppen och vi är övertygade om att denna satsning kommer slå väl ut, säger Jimmy Zuban.

Härdservicegruppen med värmebehandlingsanläggningar i Halmstad och Kolbäck, har ett komplett erbjudande såsom sätthärdning, karbonitrering, vakuumhärdning, släckglödgning, utskiljningshärdning, gasnitrering, nitrokarburering, svartoxidation, seghärdning och mjukglödgning samt laboratorietjänster och kundanpassad utbildning. Därtill erbjuds industriell
ugns-, induktions- och vakuumlödning.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT