Foto: Hanza Group.

Apr 26, 2021

Stabil utveckling för Hanza


Beslut om nya maskininvesteringar för 30 miljoner.

HANZA Holding AB (publ) publicerar idag sin delårsrapport för det första kvartalet 2021. Den visar på en ökande lönsamhet och ett fortsatt starkt kassaflöde. Vidare beskriver bolaget hur förvärvet i mars var ett viktigt steg i bolagets strategiska plan. Framöver ser HANZA en växande marknad.

Nettoomsättningen uppgick till 567,4 MSEK (599,1). Rörelseresultatet (EBITA) ökade till 22,5 MSEK (20,4), vilket motsvarar en rörelsemarginal om 4,0 % (3,4). Kostnader direkt hänförliga till förvärvet av SLP belastade kvartalet med 6,0 MSEK. Exklusive denna post uppgick rörelseresultatet till 28,5 MSEK (20,4), vilket motsvarar en rörelsemarginal om 5,0 % (3,4).

Den 19 mars förvärvade och tillträdde HANZA Suomen Levyprofiili Oy, en framgångsrik finsk tillverkare av plåtmekanik med drygt 100 medarbetare.

”Vi ser en god utveckling av vår försäljning och vi har under kvartal 1 beslutat om kapacitets­höjande maskininvesteringar om ca 30 MSEK som kommer att installeras under hösten. Parallellt uppför vi vår nya produktionsanläggning för komplex montering i Estland som kommer att invigas i början av nästa år," kommenterar vd Erik Stenfors rapporten.

HANZA är ett globalt kunskaps- och tillverkningsföretag som moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin. Genom rådgivning om leverantörskedjor och med egna  fabriker grupperade i regionala tillverkningskluster, skapar vi stabilare leveranser, ökad lönsamhet och en miljövänlig tillverkningsprocess för våra kunder.

Kontraktstillverkaren HANZA grundades år 2008 och omsätter sedan 2019 över 2 miljarder kronor. Bolaget har egna produktionsenheter i sju länder; Sverige, Finland, Tyskland, Estland, Polen, Tjeckien och Kina. Bland uppdragsgivarna finns ledande produktbolag som ABB, Epiroc, GE, Getinge,
Oerlikon, SAAB och Siemens.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117