Foto: Hanza.

Jun 11, 2021

HANZA investerar 10 miljoner i verksamheten i Kina


Det handlar alltjämt om marknadsnära tillverkning, säger bolaget.


HANZA Holding AB (publ) ser ett ökat behov av marknadsnära tillverkning i Kina och flyttar därför till nya, större lokaler. Vidare expanderar elektronikdelen genom investeringar om ca. 10 MSEK.

HANZA Holding AB (publ) har ett tillverkningskluster i Suzhou, Kina, som erbjuder marknadsnära tillverkning åt europeiska kunder. En positiv marknadsutveckling har medfört att HANZA beslutat att expandera verksamheten genom att flytta till en ny lokal om ca. 4 000 kvm, med en option om ytterligare 4 000 kvm. I samband med detta genomförs en investering i elektronikproduktionsutrustning om ca. 10 MSEK.

-Vi ser produktbolag som flyttar tillbaka tillverkning från Kina till Europa, men också bolag som vill flytta sin tillverkning för den kinesiska marknaden från Europa till Kina, säger Erik Stenfors, VD HANZA.

-Den bakomliggande orsaken är densamma – att tillverka nära slutmarknaden. Här stödjer HANZA bolagen på ett unikt sätt genom rådgivning inom leverantörskedjor och projektledning av fabriksflyttar.

Fabriksflytten samt installationen av den nya utrustningen kommer att genomföras under det tredje kvartalet, 2021.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117