Magnus Holmberg. Foto: Roxtec.

Nov 25, 2020

Han blir vd för Roxtec i Karlskrona


Har en tidigare karriär inom ABB.

Kabel- och rörgenomföringstillverkaren Roxtec i Karlskrona har utsett ny VD för koncernen. Den 1 januari 2021 tar Magnus Holmberg, nu EVP Global Sales, över rollen som verkställande direktör för den snabbväxande marknadsledaren. Mikael Helmerson, Roxtecs VD sedan 2013, har utsetts till vice VD inom Mellby Gård med ansvar för industriinnehavet och kommer som sådan att framöver vara ledamot i Roxtecs styrelse.

“Jag är mycket glad över att kunna välkomna Magnus Holmberg som ny VD för Roxteckoncernen,” säger Hans Stråberg, styrelseordförande för Roxtec. “Han har gjort väl ifrån sig sedan han anslöt till företaget för sex år sedan och han tillför också värdefull erfarenhet från sin tidigare karriär inom ABB.”

Förväntar sig kontinuerlig tillväxt
Enligt Hans Stråberg innebär Roxtecs strategiska väg framåt fortsatt fokus på tilllväxt genom att skapa nya marknader och bygga vidare på företagets mission om att skydda liv och tillgångar: 

“Jag är mycket imponerad över hur Roxtecs organisation har lyckats förvandla våra investeringar i marknaden till försäljningstillväxt. De har förtjänat styrelsens och ägarnas förtroende för att fortsätta utveckla företaget in i framtiden.”

“Styrelsen är övertygad om att företaget fortsätter att utvecklas och växa under Magnus Holmbergs ledarskap och att vi fortsatt tar vara på våra stora möjligheter på marknaden,” säger Hans Stråberg. 

Roxteckoncernen, som har sitt huvudkontor i Karlskrona, utvecklar, tillverkar och säljer kabel- och rörgenomföringar för certifierat skydd mot olika risker. Företagets uppfinning för anpassning till kablar och rör av olika storlekar kallas Multidiameter™. Lösningen är baserad på tätningsmoduler med avskalbara gummilager, vilket säkerställer en perfekt tätning oavsett dimension på kabeln eller röret. 

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT