vbn components

Johan Bäckström. Foto: VBN Components.

Sep 9, 2020

Han blir ny vd för VBN Components


"Jag ser fram emot att skala upp VBN:s verksamhet"

Uppsalaföretaget VBN Components AB, känt för sina extremt nötnings- och värmetåliga Vibenite®-material, har utsett Johan Bäckström till ny vd. Johan Bäckström har haft ett flertal befattningar som försäljnings- och servicechef på tidigare företag och har bred erfarenhet från att leda internationell B2B- och B2G-försäljning, marknadsföring och export av mycket avancerade tekniska system och tjänster.

Detta inkluderar upprättandet av internationella konsortier, men också att etablera försäljningskanaler som agenter, distributörer och systemintegratörer globalt. Han har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Uppsala universitet.

-Jag är mycket nöjd med att ha fått förtroendet som VD för VBN Components eftersom jag har följt VBN: s framgångsrika utveckling i många år. VBN är ett företag med fantastiska människor, kunder och produkter som har tilldelats många framstående priser genom åren. Jag ser fram emot att skala upp VBN:s verksamhet och försäljning mot lönsam tillväxt, säger Johan Bäckström.

Vibenite®-metaller är lämpliga för industriella verktyg och komponenter i krävande applikationer, så Johan Bäckströms erfarenhet från högteknologiska företag där kvalitet, internationalisering och affärsutveckling är högsta prioriteringar är helt i linje med VBN:s framtida planer att radikalt förändra den traditionella industrin.

 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117