Koenigsegg ny designchef

Christian von Koenigsegg och Alexander (Sasha) Selipanov. Foto: Koeningsegg.

Aug 19, 2019

Han blir ny designchef för Koenigsegg


"En dröm som går i uppfyllelse".


Koenigsegg Automotive har utsett Alexander (Sasha) Selipanov till ny designchef.

Sasha, som har en examen från Art Center College of Design i Pasadena, Kalifornien, började sin karriär på Volkswagen 2005. År 2010 gick han kort till Lamborghini, där han bidrog till Lamborghini Huracan.

2014 utnämndes Sasha till chef för exteriördesign, Creative på Bugatti. Han var ansvarig för utsidan av Bugatti Vision Gran Turismo och Bugatti Chiron.

2017 utnämndes Sasha till chef för global avancerad design vid Genesis. Hans team arbetade med nya bilar från Genesis show: Genesis Essentia och Genesis Mint.

Sasha kommer också att fungera som verkställande direktör och chefsdesigner i det nyetablerade RAW Design House i Ängelholm, Sverige. Företaget kommer att erbjuda ett brett spektrum av designtjänster till en utvald grupp av kunder.

-Att vi kan locka talanger som Sasha, visar hur långt Koenigsegg har kommit, säger Christian von Koenigsegg, Koenigseggs grundare och VD. Jag ser fram emot att smälta samman Koenigseggs sätt att utveckla och designa bilar med Sashas erfarenhet och radikala metoder. Jag förväntar mig spektakulära resultat.

Själv säger Sasha Selipanov om sitt nya uppdrag:

-Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har följt Koenigseggs i flera år och har varit ett stort fan av företagets individualism och starka engagemang i innovation. I dagens samhälle är Koenigseggs historia och prestationer helt oöverträffade; Jag är hedrad över att få erbjuda min professionella expertis och min livslånga passion för sportbilar till Koenigsegg.

Sasha börjar på Koenigsegg och RAW Design House i oktober 2019.
  Annons
 • Omvandlare till fotovoltaiska paneler

  Under de senaste åren har vi observerat ett ökande intresse för ”grön energi”. Det dyker upp ett antal applikationer för energiutvinning från fritt tillgängliga källor och bland dessa är installationer av fotovoltaiska paneler mest populära.
  0
 • Sep 17, 2020

  Effektiv och snabb hjälp i industriell produktion med KUKA:s nya KR SCARA-robotar

  Teknik Med egenskaper som ultrakompakta, snabba och starka blir KUKA:s nya KR SCARA-robotar en värdefull hjälp i industriell produktion för smådelsmon-terings-, materialhanterings- och inspektionsuppgifter.
  0
 • Sep 17, 2020

  ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nästa steg med fler partners

  Nyheter ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nu nästa steg och knyter till sig fler partners när de ingår avtal med Westinghouse, Mälarenergi och innovationsnätverket Automation Region. SynerLeap har även flyttat till nya lokaler. Plattformen fortsätter därmed att expandera sitt innovationsekosystem med än bättre närhet till ABB:s industrikunder.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sökandet efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har visat på hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Hur kan snabb tillverkning av delar öka säkerheten i dagens leveranskedjor?
  0

SENASTE NYTT