Joacim Lorentsson. Foto: Kuka.

Nov 26, 2020

Han blir ny chef hos robotjätten


KUKA Nordic gör ett skifte på vd-posten.

Tidigare försäljningschefen Joacim Lorentsson tar ett steg uppåt och tar över efter Jonas Glimdén – som i sin tur går vidare inom KUKA:s internationella organisation. Digitalisering blir fokus för nye vd:n.

– Vi är inne i en expansiv era för industrin, med en stark digitalisering. Det känns mycket inspirerande att få leda företaget i den här tiden, säger Joacim Lorentsson. I sitt nya uppdrag som VD och klusterchef (CEO Cluster Nordic & Russia) får Joacim Lorentsson ledarskap för KUKA:s verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland.

Enligt Joacim Lorentsson kommer industrins digitalisering att bli ett allt viktigare fokus för verksamheten.
– Att ha en djup förståelse för hur man bygger digitala affärsmodeller, nyttjar den digitala teknologin och att bistå industrin med digitala lösningar där robotar ingår blir allt mer avgörande. Det är inom det fältet jag själv har mina tydligaste styrkor.

I det perspektivet ligger KUKA:s erbjudande med virtual commissioning helt rätt i tiden.
– Det är ett starkt koncept. Med det kan vi göra mycket för att hjälpa våra kunder att stärka sin konkurrenskraft.

Ett annat tydligt fokus för Joacim Lorentsson är marknaderna i Baltikum och Ryssland som är expansiva och växer snabbt.
– Jag kommer att arbeta med att utveckla vår organisation och vårt ledningsteam i hela klustret, säger han.

Avgående VD:n Jonas Glimdén, som själv tar steget ut i KUKA:s internationella organisation som Chief Regional Officer EMEA, India & LATAM, säger att det känns bra att kunna lämna över uppdraget som VD för KUKA Nordic till Joacim Lorentsson.

– Vi har jobbat tätt ihop i många år, och jag har svårt att tänka mig en mer kompetent efterträdare. Han kommer att kunna fortsätta att utveckla verksamheten på helt rätt sätt, säger Jonas Glimdén.

KUKA är ett globalt automationsföretag med en omsättning på cirka 3,2 miljarder euro och cirka 14 000 anställda. Som en ledande global leverantör av intelligenta automatiseringslösningar erbjuder KUKA sina kunder allt från en enda källa: från robotar och celler till helautomatiserade system och arbetar på marknader så som fordonsindustrin, elektronik, allmän industri, konsumentvaror, e-handel / detaljhandel och sjukvård. KUKA-koncernen har huvudkontor i Augsburg, Tyskland.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT