Volvo.

Mar 23, 2021

Halvledarbristen stoppar nu Volvos globala verksamhet


Inför stoppdagar även i Sverige.

Den globala bristen på halvledare kommer att ha en betydande påverkan på Volvokoncernens tillverkning under det andra kvartalet. Under inledningen av kvartalet kommer koncernen att genomföra stoppdagar i sin globala verksamhet för tillverkning av lastbilar. För närvarande beräknas dessa uppgå till totalt mellan två och fyra veckor beroende på produktionsanläggning. Därutöver förväntas störningar påverka även koncernens övriga affärsområden.

-Det är litet tidigt att svara på exakt vilken påverkan det får på varje produktionssite, men i grunden ser vi att vi från början av andra kvartalet kommer införa stoppdagar under 2-4 veckor även i Sverige, säger Volvos presschef, Claes Eliasson, till Svensk Verkstad på tisdagmorgonen.

Den globala försörjningskedjan för såväl halvledare som för andra komponenter är för närvarande mycket instabil och osäkerheten om utvecklingen är stor.

Störningarna påverkar Volvos kassaflöde

Störningarna förväntas ha en negativ inverkan på intjäning och kassaflöde. Volvokoncernen och dess affärspartners arbetar hårt för att minimera antalet fordon som berörs och påverkan på kunderna genom behållen flexibilitet för att kunna öka produktionen när det är möjligt.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT