Foto: Green Cargo.

May 28, 2019

​Green Cargo och SSAB samarbetar för ökad säkerhet


Bakgrunden är flera allvarliga incidenter mellan tåg och truck, men även mellan tåg och andra trafikanter på SSABs verksområde i Borlänge.

Tillsammans med SSAB i Borlänge har Green Cargo startat upp ett samarbete för att förbättra arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet inne på SSABs verksamhetsområde. Och det är genom samarbete, gemensamt ägandeskap och ansvar det ska ske.

– Hittills har ingen allvarlig händelse inträffat, men det skulle kunna göra det och då kan det gå väldigt illa. Det vill vi absolut inte ska hända och därför satte vi i ledningen oss ner med Green Cargos ledning i vintras för att diskutera vad och hur vi kan göra för att det inte ska ske, men också för att förbättra vårt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Ingen ska komma till skada på jobbet, utan alla ska återvända hem lika friska som de var när de kom till arbetet, säger Mia Eriksson, plats- och produktionschef på SSAB Borlänge.

Mia Eriksson, plats- och produktionschef på SSAB i Borlänge. Foto: Henrik Hansson.

Mia Eriksson, plats- och produktionschef på SSAB i Borlänge. Foto: Henrik Hansson.

– Säkerhetsarbetet är en av de viktigaste hörnstenarna i vår värdegrund och ingår som en självklar del i våra värderingar. Därför ser vi inom Green Cargo det som självklart och nödvändigt att samarbeta för en kontinuerligt bättre arbetsmiljö, säger Markus Gardbring, chef för Operations inom Green Cargo.

Gemensamma riskbedömningar och veckomöten

Resultatet av mötet mellan Green Cargo´s och SSABs ledningar blev ett antal aktiviteter som bygger på samarbete, gemensamt ägandeskap och ansvar. En åtgärd är att Green Cargos och SSAB´s personal tillsammans identifierar risker och gör riskbedömningar med fokus på arbetssätt.

- En nyckel för att det ska lyckas är att vi gör det riskbedömningar tillsammans, att vi som bolag har samma bild och uppfattning om hur det ser ut och vad vi måste göra, säger Mia Eriksson.

För att kunna följa upp de avvikelser som kommer har man beslutat att införa gemensamma veckomöten där Green Cargo och SSAB tillsammans går genom avvikelser som är kopplade till arbetsmiljö och säkerhet. Här handlar det om att säkerställa att man har möjlighet att hantera de gemensamma frågorna.

Samtliga aktiviteter startar under våren och kommer att utvärderas i höst.
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • På jakt efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har synliggjort hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Så här kan snabb tillverkning av detaljer öka säkerheten i dina leveranskedjor.
  79

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny gripper från OnRobot

  Robotgriparen 2FG7 är ett mycket bra alternativ för industrier som läkemedel och känslig elektronik.
  16