Andreas Takacs. Foto: Green Cargo.

Sep 30, 2019

Green Cargo får ny inköpschef


Han har lång erfarenhet av traditionellt inköpsarbete, men även mycket förändringsarbete.


Green Cargo har utsett Andreas Takacs till ny inköpschef. Han börjar sin anställning 16 december. Andreas har en lång karriär inom inköp i olika befattningar och kommer närmast från Silf Competence, där han under de senaste sju åren både varit inköpskonsult samt haft ett övergripande chefsansvar för konsult- och utbildningsverksamheten.

Andreas Takacs har lång och bred erfarenhet av att arbeta med inköpsfrågor, både med traditionellt inköpsarbete, men även mycket förändringsarbete. Före sin tid på Silf Competence arbetade Andreas nästan 15 år på Vattenfall i olika roller, både i Sverige och i andra länder, med såväl inköp- som logistik, ekonomi och strategisk planering, men även förvärv och trading.

– Jag är mycket glad över att få in Andreas i vårt bolag och han kommer att få en viktig roll i vår fortsatta utveckling med att skapa ett välmående och lönsamt bolag. Han har gedigen erfarenhet inom inköpsområdet och kommer att bidra med kunskap och erfarenhet i den transformation vi har påbörjat, säger VD Ted Söderholm.

– Green Cargo är ett bolag med ett viktigt uppdrag i omställningen till ett hållbart samhälle. Här ser jag att inköp har en viktig roll att spela, genom att både kunna stötta verksamheten, men också kunna utmana såväl kollegor som leverantörer, för att optimera företagets behov av kvalitet, hållbarhet, innovation och kostnadssänkningar, säger Andreas

Andreas är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg. 

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 800 anställda och en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2018). 
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • På jakt efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har synliggjort hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Så här kan snabb tillverkning av detaljer öka säkerheten i dina leveranskedjor.
  79

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny gripper från OnRobot

  Robotgriparen 2FG7 är ett mycket bra alternativ för industrier som läkemedel och känslig elektronik.
  17