Gränges_johan_menckel

Johan Menckel. Foto: Gränges.

Jan 13, 2021

Gränges vd lämnar för nytt toppjobb


Går till Latour.

Johan Menckel förstärker Latours ledning

Gränges vd och koncernchef Johan Menckel har meddelat styrelsen att han beslutat att lämna sin tjänst efter 8 år. Han har accepterat erbjudandet om att bli Executive Vice President och Chief Investment Officer för Latour och kommer att tillträda senast den 1 augusti 2021.

Latours verksamhet har haft stark tillväxt under lång tid. Med detta som bakgrund är det naturligt att anpassa och förstärka organisationen för att fortsätta växa i kombination med ett aktivt ägande och delegerad organisation som ligger Latour varmt om hjärtat.

Johan Menckel har en lång industriell och internationell erfarenhet från bla. Asien och USA, något som gör att han har en bra match med Latour som långsiktig huvudägare i stora och ledande internationella industriföretag. Utöver rollen som VD och koncernchef för Gränges, har han dessförinnan haft flera ledande befattningar inom Sapa-koncernen och dessutom varit konsult på Accenture.

-Jag ser med glädje fram emot att få fortsätta utveckla Latour med Johan Menckel i vår koncernledning, säger Johan Hjertonsson, VD på Investment AB Latour.

Gränges har inlett arbetet med att utse en efterträdare till Johan Menckel.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT