götene ufo

Foto: Götene Ufo.

Aug 24, 2020

Hon blir vd för Götene Ufo


Hon blir även koncernansvarig för Guse AB, som också äger Siljum Mekan.

Birgitta Boström har utsetts till VD för Götene Ufo AB. Birgitta tillträder sin tjänst den 2 november och ersätter Sven Lans som efter 7 framgångsrika år valt att lämna sin position som VD och istället ägna sig åt styrelsearbete i bolagsgruppen.

-Jag är stolt och glad över att kunna presentera Birgitta Boström som ny VD, säger styrelsens ordförande Michael Fransson. Birgitta är en duktig ledare med djup kunskap inom försäljning och produktion och hon brinner för att skapa och bibehålla relationer och förtroende hos sina kunder. Jag är övertygad om att Birgitta kommer att vidareutveckla det som Sven Lans byggt upp och dessutom kunna leda projektet att samordna Götene Ufo AB med systerbolaget Siljum Mekan AB.

Birgitta Boström kommer närmast från en tjänst som Skogsförvaltare på SCA Skog AB, en tjänst hon haft sedan 2011. Dessförinnan var Birgitta produktchef och key account manager på SCA Timber AB. Birgitta är född i Götene och äger fortfarande ett lantställe där, men sedan 25 år så bor hon i Umeå. Det är också från Umeå Birgitta kommer att utgå ifrån, men hon kommer att ha kontor i både Götene och Bygdsiljum. Birgitta är utbildad Jägmästare.

-Jag är hedrad över få ta över som VD i Götene Ufo och dessutom få ansvaret att utveckla samarbetet med Siljum Mekan AB, två bolag med så stark kompetens, innovationskraft och starka varumärken, säger Birgitta Boström. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med mina nya medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i bolagens utveckling och skapa innovativa och smarta produkter av högsta kvalite att erbjuda våra kunder.

Sven Lans kommer att lämna sin post som VD i samband med att Birgitta tillträder, men jobbar kvar till 1 december.

Alf Spets kvarstår i sin befattning som VD för Siljum Mekan AB och kommer tillsammans med Birgitta att bilda grunden för en ny gemensam ledningsgrupp för de båda bolagen.

Götene Ufo AB har kontor och tillverkning i Götene och ett säljkontor med lager i Umeå. Bolaget har funnits sedan 1953 och har idag 43 st anställda. Omsättningen låg på 101 mkr år 2019. Götene Ufo AB har ett av marknadens bredaste produktsortiment av redskap till grävmaskiner och hjullastare.

Siljum Mekan AB ligger i orten Bygdsiljum mellan Umeå och Skellefteå. Bolaget, i dess nuvarande form, har funnits sedan 1987 och har idag 15 st anställda och en omsättningen på 32 mkr år 2019. Siljum Mekan har ett mycket starkt produktsortiment inom främst kategorin snöröjning.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117