Foto: Götene Ufo.

Dec 4, 2017

Götene Ufo förvärvar svetsföretag


Flytt till nya lokaler och fler anställda står nu på programmet.

Götene Ufo AB har förvärvat 90% av CMB Svets i Alingsås. I och med detta gör Götene Ufo AB en större satsning på eftermarknaden av redskap och slitplåt. 

-Vi gör nu en ordentlig satsning för att stärka vårt erbjudande till våra kunder att vara en helhetsleverantör med både tillverkning och försäljning av nya redskap. Genom köpet av CMB Svets så förstärker vi vår position på eftermarknaden med renoveringar av redskap och försäljning av slitdetaljer som t ex tänder, frontstål, slitribbor och plåt, säger Götene Ufos VD Sven Lans.

Hardox® Wearparts

CMB Svets har ett gott rykte och en stor kunskap inom detta segment och tillsammans kommer vi att kunna bredda utbudet och vår kapacitet ordentligt. Dessutom är CMB Svets en Hardox® Wearparts store vilket innebär att man har ett nära samarbete med SSAB - med deras tekniska kompetens - och säljer hela deras program av slitplåt och slitdelar.

-Vårt fokus kommer att ligga på renovering och försäljning av slitdelar och slitplåt till skopor, krossar, återvinning och flak, avslutar Lans.

CMB Svets driver verksamheten under affärsidén ”CMB Svets skall erbjuda högkvalitativ och prisvärd renovering av skopor och övriga redskap samt försäljning av slitdelar och slitplåt inom entreprenadbranschen”.

-Jag har drivit CMB Svets i 9 år och det känns fantastiskt att Götene Ufo AB köper 90% av bolaget och jag själv behåller 10% samt att jag får fortsätta att driva bolaget framåt, säger Magnus Bergström. Tillsammans kan vi nu ta nästa steg och utveckla bolaget och vi ges möjlighet att erbjuda våra kunder en helhetslösning på eftermarknaden.

Nya lokaler och mer personal
-I samband med övertagandet kommer vi att flytta till nya lokaler i Alingsås samt anställa en svetsare till, avslutar Bergström.

Götene Ufo AB utvecklar, tillverkar och marknadsför skopor och andra typer av redskap till entreprenadmaskiner och har starka varumärken med gott renommé på marknaden. Antalet anställda är 53 personer och omsättningen ca 95 MSEK. Företaget har under de senaste åren gjort stora investeringar i produktionen för att utveckla produktiviteten. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117