Foto: Götene Ufo.

Apr 18, 2019

Götene Ufo investerar i maskinparken


-Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.


Götene Ufo AB har i dagarna köpt en ny Koike plasma/gasskärmaskin av IBE robot från Timrå. Maskinen är fullutrustad och har bland annat vridbart skärhuvud på plasman och vattenbord med automatiska rullbanor för enkel rengöring och hantering av mindre skurna delar.

Som plasmaströmkälla har Götene Ufo ett system som klarar 80mm och 50mm i genomslag. Installation beräknas ske under sommaren 2019.

-Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, VD på Götene Ufo AB.

-Vår bedömning är att vi skall kunna dubbla vår skärkapacitet med denna nya maskin då den är utformad för att passa vår produktion och ge oss bästa tänkbara flöde och effektivitet fortsätter Lans. Att kombinera maskinen med både plasma och gas gör att vi klarar av alla tjocklekar vi har behov av att skära på det effektivaste sättet och det vridbara huvudet gör att vi kan göra fasningar i plåten automatiskt istället för att göra detta med handplasma, fortsätter Lans.

Vi har haft IBE robot som leverantör och samarbetspartner i över 12 år och är mycket nöjda med deras service, kunskap och support. Så därför blev valet av leverantör till denna nya maskin
ganska enkelt till slut då IBE robots erbjudande var det som passade oss bäst, avslutar Lans.

IBE robot har i mer än 60 år försett kunder i Sverige med maskiner för svetsning och sedan 1991 representerat Koike skärmaskiner på den Svenska marknaden,

-Redan 2006 levererade vi den första Koike-maskinen till Götene Ufo AB, och sedan dess har vi haft ett givande samarbete gällande service, underhåll och utveckling säger Patrik Strömberg, VD på IBE robot.

-Det är därför väldigt glädjande att Götene Ufo AB väljer oss som leverantör igen när dom nu gör en nyinvestering fortsätter Strömberg.

-Götene Ufo ligger i framkant vad gäller förbättringsarbete och effektiviseringar i sin produktion och det har varit en utmanande resa för oss som leverantör att nå upp till dom högt ställda krav som Götene Ufo har, men vi känner oss väldigt trygga i att vi hittat en riktigt kanonlösning avslutar Strömberg.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117