Horisontell fleroperationsmaskin till Björkö Industriprodukter i Björköby. På bilden Christoffer Sköld, produktionstekniker, Tobias Andersson, produktionstekniker, vd Fredrik Eriksson och Mattias Waldo, samordnare teknikgrupp. Foto: DMG MORI.

Oct 14, 2020

God konjunktur för Björkö Industriprodukter


Uppdaterar maskinparken med ytterligare maskin från DMG MORI.

Björkö Industriprodukter ligger i idylliska Björköby strax utanför Vetlanda. De bearbetar strängpressad och gjuten aluminium där de erbjuder tjänster från råmaterial till ytbehandlad och slutmonterad produkt. Trots att året inte är likt något annat så är konjunkturen för dem fortsatt bra och stabil.

Björkö Industriprodukter satsar på framtiden och uppdaterar maskinparken ytterligare med en fleroperationsmaskin från DMG MORI. Den här gången föll valet på DMG MORI NHX4000 som är en extremt snabb horisontell palettmaskin. Maskinen är utrustad med speedMASTER-spindel med 37kW/221Nm och 20.000varv/min. Som standard är maskinen utrustad med magnetskalor i alla axlar vilket ger en extremt hög precision.

Spånhanteringssystemet ”Zero-sludge” möjliggör bearbetning i alla typer av material. Viktigt vid valet av maskin var hög produktivitet och tekniknivå, samt att DMG MORI har en stor och trygg serviceorganisation vilket är extra viktigt i de här tiderna.

Björkö Industriprodukter är ett familjeägt bolag i andra generationen med Fredrik Eriksson som ägare och vd. Idag är de 42 anställda som hanterar en väldigt modern och högautomatiserad maskinpark. Robotcellerna är ofta kundspecifika och kan hantera stora volymer.
 • Dec 1, 2020

  SKF bäst i klassen

  Miljö Kullagerjättens nya huvudkontor blir Sveriges första byggnad som uppnår högsta möjliga miljöcertifiering
  62
  Annons
 • På jakt efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har synliggjort hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Så här kan snabb tillverkning av detaljer öka säkerheten i dina leveranskedjor.
  16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny gripper från OnRobot

  Robotgriparen 2FG7 är ett mycket bra alternativ för industrier som läkemedel och känslig elektronik.
  13