Från vänster Magnus Jonsson, tekniker och Ola Lindholm, ägare och vd. Foto: DMG MORI.

Apr 8, 2021

Gasen i botten på Vads CNC


Ny investering på plats och med DMG MORIs finansieringslösning kan maskinen börja tjäna pengar redan innan första avbetalningen.

Vads CNC startade 2007 med en enkel CNC-svarv i gårdsverkstaden. Idag har Vads en avancerad maskinpark och skickliga CNC-operatörer som betjänar kunder med högt ställda krav när det gäller precision för skärande bearbetning.

Under 2020 hände det mycket på Vads med bland annat en stor investering i en NLX2500SY svarv från DMG MORI. Maskinen har nu fått sällskap av en robotanläggning RoboFeeder FF50 från PMA automation.

-Vi har en maskin med robotladdning sedan tidigare och ser effekterna med en högre utnyttjandegrad, säger ägaren och vd:n Ola Lindholm.

Kraven på stabilitet, driftsäkerhet och precision gjorde valet enkelt att välja ytterligare en NLX-svarv från DMG MORI.

-När vi satte upp en kravspecifikation på tillhörande automation föll valet på PMA-robotanläggning pga flexibiliteten, i stort sett obegränsade möjligheter och den välbyggda konstruktionen, säger Ola.

Den senaste maskinen finansierades genom DMG MORI Finance. Det är ett köpeavtal där de första 6 månader är avgiftsfria. Det är en mycket attraktiv lösning där kunden kan börja tjäna pengar i maskinen redan innan den första avbetalning.

-Vi är med som en affärspartner och inte bara som en maskinförsäljare, säger Peter Smith säljare på DMG MORI. När vi känner kunden väl som med Vads
CNC så kräver vi inte heller någon handpenning i köpeavtalen, det är ytterligare en fördel med vår egen finansiering som våra kunder uppskattar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117