XMR Alexander Sandström

Alexander Sandström. Foto: XMReality.

Jun 10, 2021

Han blir ny CTO för AR-företaget


Plockar med sig erfarenheter från både Amazon och Ericsson.

Från och med den 1 juli tillträder Alexander Sandström som Chief Technology Officer på XMReality. Alexander kommer senast från Amazon och har ytterligare internationell erfarenhet från bland annat Ericsson.

XMReality, en ledande leverantör av remote support-lösningar som drivs av Augmented Reality, har rekryterat Alexander Sandström som ny Chief Technology Officer. Alexander ersätter Per Unell som lämnar företaget samma datum. Som CTO kommer Alexander att leda XMRealitys produktstrategi och roadmap. 
 
Sandström tar med sig erfarenhet som senior produktchef för Amazons Prime Video live streaming-teknologi. Innan Amazon jobbade han som strategisk produktchef på Net Insight och skapade produkter för videotransport åt globala medieföretag. Sandström har också hållit flera befattningar inom Ericsson, där han främst designat och evangeliserat nätverkslösningar för mobilt bredband. Han har också bott och arbetat flera år i Silicon Valley, Kalifornien. Alexander tillför mer än ett decennium av expertis till XMReality inom både globalt skalbar live videoteknologi och mobila lösningar, och en stark internationell affärserfarenhet.


-Möjligheten att erbjuda experthjälp på distans blir allt viktigare för företag över hela världen. Stopp i produktion och andra problem kan minimeras eller undviks helt, problemlösning går snabbare och dessutom minskar miljöpåverkan från resor radikalt, säger Alexander Sandström.

-XMReality är väl positionerat för att leda övergången från experthjälp på plats till support på distans. Jag ser fram emot att leda arbetet att skala både teknologi och produkt globalt och att dessutom fortsätta skapa nya innovativa lösningar som hjälper våra kunder.

-XMReality utökar kontinuerligt sin kundbas och blir mer och mer global. Alexanders internationella erfarenhet och produktledarskap hos högteknologiska företag ger honom förutsättningarna att hjälpa oss öka både vår tillväxt och innovationstakt. Jag är mycket nöjd med denna rekrytering och ser verkligen fram emot att få honom på plats, säger Jörgen Remmelg, VD på XMReality.

Om XMReality Remote Guidance™
XMRealilty Remote Guidance är ett AR-verktyg som möjliggör kunskapsdelning med hjälp av tal, gester, pekare, stillbilder med någon som befinner sig på ett helt annat ställe. Det inkluderar:

  • En unik ’hands-overlay’ teknik som innebär att man kan guida en annan person på distans, som om man vore där
  • Web portal för att skapa team, administrera användare samt mäta användning
  • Integrationsmöjligheter genom öppna API:er (Application Programming Interfaces) för klienterLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117