Foto: Edströms.

Jun 10, 2021

Förläng arbetsdagen med en robot


Edströms lanserar ny automationslösning till Haas-maskiner,

Under maj lanserade Edströms en purfärsk automationslösning med Fanuc-robot till alla sina Haas-maskiner. Detta öppnar upp helt nya produktionsmöjligheter för såväl medelstora som mindre företag.

– Om du väljer denna lösningen tar du ett stort steg in i automationsvärlden, säger Henrik Olsson på Edströms.

Haas är västvärldens volymmässigt största tillverkare av CNC-maskiner. De har sett behovet av automation växa på hela den globala marknaden och har därför tecknat avtal med japanska robottillverkaren Fanuc.

Som säljare av lösningen erbjuder Edströms en fantastisk två-i-ett-lösning till sina köpare. Maskin och robot programmeras i samma styrsystem, utan att utvecklingskostnader eller dylika utgifter tillkommer.

– Det gör att även mindre företag kan investera, för att snabbt och enkelt öka både sin produktivitet och lönsamhet riktigt mycket. Systemen är färdigprogrammerade standardlösningar som enkelt kan modifieras efter önskemål, säger Henrik Olsson.

Automationens tydligaste fördel är enkel: du kan förlänga produktionstimmarna, där maskinerna fortsätter produktionen efter att anställda lämnat arbetsplatsen för dagen. Med de nya ”arbetsdagarna” kan ditt företag använda dygnets samtliga timmar för att bestämma produktionstakt och volym. Edströms bistår med kunniga produktionstekniker som hjälp under processen. 

– Montering av utrustningen går snabbt, det tar max två dagar. Sedan är det bara att återgå till produktionen igen. Lösningen är komplett med säkerhetsgrindar och allt nödvändigt för att följa säkerhetsföreskrifter.

– Vi erbjuder automation till alla på bästa och enklast möjliga sätt, säger Henrik Olsson.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117