Flexqube har även levererat vagnar till Bombardier Recreational Products fabrik i finska Rovaniemi, där bland annat annat Lynx-skotrar tillverkas. Foto: Lynx.

Jan 14, 2021

FlexQube erhåller order från Bombardier Recreational


Terrängfordonstillverkaren beställer för 3,2 miljoner.

Bombardier Recreational Products Inc. med huvudkontor i Kanada och varumärken som Ski-Doo och Lynx (snöskotrar) och Sea-Doo (vattenskotrar) har lagt en order värd ca 3,2 MSEK. Ordern avser fabriken i Mexiko och kommer att levereras under det andra kvartalet 2021.

Anders Fogelberg, VD på FlexQube kommenterar: 

-Styrkan med vår geografiska närvaro i Europa, USA och Mexiko visar sig vid den här typen av projekt. Vi har redan levererat vagnar till BRP i Rovaniemi, Finland under 2020 och genom vår förmåga att supportera BRP i både Kanada, USA och Mexiko via ett gott samarbete i vår säljorganisation, så har vi möjlighet att leverera till globala kunder såsom BRP. Vi är mycket glada över att få leverera till BRP.

Bombardier Recreational Products (BRP) är ett kanadensiskt företag som tillverkar motorfordon för terrängkörning, huvudsakligen snöskotrar, bland annat under märkena Lynx och Ski-Doo. BRP har elva tillverkningsenheter i Kanada, USA, Mexiko, Finland och Österrike och det totala antalet anställda är fler än 12 600. Även motorcykelmärket Can-Am, Evinrude utombordsmotorer och motortillverkaren Rotax ägs av BRP. BRP tillverkar även vattenskotrar i form av märket Sea-Doo.

Ordern avser fabriken i Mexiko där bland annat vattenskotern Sea-Doo och Rotax-motorer (bild nedan) tillverkas.

FlexQube erbjuder ett unikt och patenterat koncept för design och tillverkning av robusta, modulära och flexibla materialhanteringsvagnar. Företaget har tillverkning i Sverige och USA med tillhörande distribution i Europa och Nordamerika. FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvars-, flyg-, vitvaru- och entreprenadmaskinsindustrin bland sina kunder. Några exempel är Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Mann+Hummel.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT