Foto: Ferex.

Oct 14, 2020

FeRex i Byske expanderar


Med en ny filial i Smedjebacken breddar Ferex erbjudandet och kapar leveranstider.


Byskeföretaget FeRex AB med fokus på specialbyggda maskiner och komponenttillverkning tar nya steg. Både i sitt erbjudande och rent geografiskt. Nu öppnar nämligen FeRex en svetsfilial i DalaZinks gamla lokaler i Smedjebacken.

– Det här är en jättesatsning för oss, säger Hans Sundqvist, vd på FeRex. När FeRex breddar sin verksamhet blir det alltså i Dalarna. I januari startade FeRex ett
dotterbolag, FeRex Zink AB som förvärvade konkursboet efter tidigare DalaZink AB. Nu kommer nästa steg i och med bildandet av FeRex SvetsTeknik AB. De bägge dotterbolagen kommer att ligga vägg i vägg med varandra i gamla DalaZinks lokaler i Smedjebacken. Något som öppnar upp för ett unikt erbjudande.

– Att ha de här två verksamheterna i direkt anslutning till varandra gör att vi kommer att kunna erbjuda en helhetslösning för våra kunder. Tillverkning och varmförzinkning kommer att kunna skötas under ett tak, ett koncept vi är stolta över att kunna erbjuda. Det innebär stora möjligheter för våra kunder att kapa transportkostnader och på så sätt minska fotavtrycket på miljön. Dessutom kapar det leveranstiderna avsevärt, säger Hans Sundqvist.

Hans Sundqvist. Foto: FeRex.

FeRex har redan idag några riktigt namnkunniga kunder, bland annat ABB och Komatsu. Och satsningen i Dalarna ser Hans Sundqvist som ett bra tillfälle att bredda företagets marknad ytterligare.

– Med våra nya dotterbolag i Smedjebacken kommer vi såklart ha en bättre möjlighet att ta våra produkter och tjänster till den södra halvan av landet. Vi har redan konstruktiva diskussioner med intressenter och jag ser verkligen fram emot att komma igång på allvar nu.

FeRex är ett komplett verkstadsföretag med kompetens att ta din idé från ritbordet till färdig produkt. Den breda maskinparken innefattar utrustning för laserskärning, bockning, fräsning, svarvning, manuell svetsning, robotsvetsning och ytbehandling. Bolaget finns nu i både Byske och Smedjebacken.


Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT