NEOFEED högmatningsfräs har kostnadseffektiva skär med 8 skäreggar. Foto: Iscar.

Feb 11, 2021

Ett jättesprång framåt i utvecklingen för skärande verktyg


Nu kommer ISCAR NEOLOGIQ - utvecklad för framtidens utmaningar.

Det har nu gått några år sedan ISCAR lanserade en serie unika och innovativa LOGIQ-verktyg. Dessa verktyg hade utformats särskilt för att klara utmaningarna inom industrin – som att öka produktiviteten eller hitta kostnadseffektiva vändskärslösningar som alternativ till solida hårdmetallverktyg med liten diameter.

Nu introducerar ISCAR den logiska efterföljaren - produktserien NEOLOGIQ - som innehåller ett komplett sortiment av avancerade produkter och tekniska lösningar för bearbetning och innebär ett jättesprång framåt i utvecklingen för skärande verktyg.

Vad är målet med NEOLOGIQ?

ISCAR har utvecklat NEOLOGIQ som ett svar på de utmaningar som modern bearbetning står inför idag till följd av de senaste tekniska förändringarna. De tydligaste trenderna att bemöta är

· Fordonsbranschen som överger den traditionella förbränningsmotorn till förmån el- och hybridbilar

· 3D-printing, precisionsgjutning och -smide

· Digitala revolutionen i och med Industri 4.0

ISCAR har förberett sig för dessa förändringar och tagit fram NEOLOGIQ, som är det logiska steget mot ett skärverktyg som klarar kraven som den ”smarta fabriken” ställer. ”Bearbetning utan begränsningar” är mottot för ISCAR’s NEOLOGIQ-produkter.

Hur kan man då ta sig över de begränsningar som traditionell bearbetning innebär? ISCAR’s svar på frågan syns tydligt i de nya produkterna. Här följer en kort presentation av några av dem.

Logisk fräsning - NEOFEED

En produktivitetshöjande och kostnadsbesparande högmatningsprodukt är NEOFEED, en fräsfamilj med kvadratiska, dubbelsidiga skär. Skäret har 8 skäreggar och klarar höga belastningar vid höga skärhastigheter tack vare den stabila infästningen i det laxstjärtsformade skärläget.

Kompetent avstickning med korrekt kylning

För att lyckas väl med avstickning är det mycket viktigt att kylvätskan tillförs på rätt sätt – den ska vara rätt riktad och gärna tillföras under högt tryck. För maskiner som saknar möjlighet att tillföra skärvätska genom verktyget kommer nu ”JET-CROWN” som är en tillsats som möjliggör att skärvätskan kommer fram till skäreggen på rätt sätt.

 

JETCROWN maximerar produktiviteten vid avstickning genom att tillföra högtryckskylvätska med exakt precision.

Effektiv håltagning genom förbättrad 3-skärig borr

En ny design på LOGIQ3CHAM med tre spånkanaler bygger på att kanaler nu har variabel spiralvinkel. Detta medför en avsevärd förbättring i hur borren uppträder dynamiskt så att hålen kan borras mycket djupare, max borrdjup ligger nu på 8xD.

 

LOGIQ3CHAM har spånkanaler med variabel spiralvinkel vilket ger en avsevärd förbättring i hur borren uppträder dynamiskt. Borrdjupet kan därmed ökas till 8xD
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT