Biglia B436YS.

Dec 18, 2018

En ny maskin och två nya medarbetare


Lidköpingsföretaget bestämde sig för att expandera under 2018


Dahlbergs Mekaniska Verkstad AB i Lidköping är specialiserade på stångmatad CNC-svarvning från 6 mm till 65 mm. Under 2018 togs beslutet att utveckla befintlig verksamhet. Så två nya medarbetare har under 2018 värvats. Med dessa förvärv räknar Dahlbergs med att växa, dels inom marknad och försäljning, men även inom bearbetningsdelen.

Deras senaste investering är en tioaxlig Biglia, modell B 436 Y2 från Italiens största svarvtillverkare. Maskinen är en kompakt och kraftfull snedbäddssvarv för bearbetning i stång upp till 36 mm.

Motorspindlar med effekter på 11 kW och med max. varvtal 7000 v/min driver båda spindlarna. Subspindeln är programmerbar i 2 axlar för att kombinera med integrerad dubbdocka samt minska kollisionsrisken med den övre revolvern. Båda revolvrarna är drivna på alla platser. Revolvrarnas kraftiga konstruktion medger tuff bearbetning även på de drivna verktygen. Maskinen har 2 styrda Y-axlar på 50 mm. 
 • Sep 17, 2020

  Effektiv och snabb hjälp i industriell produktion med KUKA:s nya KR SCARA-robotar

  Teknik Med egenskaper som ultrakompakta, snabba och starka blir KUKA:s nya KR SCARA-robotar en värdefull hjälp i industriell produktion för smådelsmon-terings-, materialhanterings- och inspektionsuppgifter.
  0
 • Sep 17, 2020

  ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nästa steg med fler partners

  Nyheter ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nu nästa steg och knyter till sig fler partners när de ingår avtal med Westinghouse, Mälarenergi och innovationsnätverket Automation Region. SynerLeap har även flyttat till nya lokaler. Plattformen fortsätter därmed att expandera sitt innovationsekosystem med än bättre närhet till ABB:s industrikunder.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT