elmia subcontractor

Elmia Subcontractor. Foto: Elmia.

Aug 26, 2020

Elmia lägger varsel


En efter en har de stora mässorna tvingats ställa in. Nu varslar mässjätten i Jönköping.

Mässbolaget Elmia AB i Jönköping anmälde under tisdagen varsel till Arbetsförmedlingen. Det rapporterar SVT Jönköping. Varslet berör cirka 20 medarbetare.

– Det är fruktansvärt tråkigt, det är det värsta man kan göra som ledare för ett företag, säger Elmias vd Lotta Frenssen.

Anledningen är enligt Lotta Frensson det rådande läget då samtliga större mässor tvingats ställas in på grund av coronapandemin. De stora industrimässorna Elmia Produktionsmässor som skulle genomförts i maj, samt Elmia Subcontractor som skulle gå av stapeln i november, har fått ställas in i sällskap med bland andra husvagnsmässan, lantbruksmässan och även datorfestivalen Dreamhack Summer.

Under våren korttidspermitterade mässföretaget 70 av sina cirka 90 anställda. Nu tvingas man vidta ytterligare åtgärder i form av varsel.

– Vi kommer att inleda förhandlingar med facken och efter det vet vi exakt hur många och vilka som berörs, säger Lotta Frenssen.

Osäkerheten kring hur länge mötesförbudet i Sverige kommer att gälla gör det svårt att planera framtiden för mässföretagen. Enligt Lotta Frenssen jobbar Elmia hårt för att hitta nya intäktsmöjligheter.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT