Lagerinredning Blåkläder. Foto: Curt Ekblom.

Oct 19, 2018

En av de största ordrarna i sitt slag till Smålandsstenar


Med plats för 180.000 kartonger och 2000 pallar.


Blåkläder har nyligen börjat ta sitt nya lager i bruk efter att EAB i Smålandsstenar har tillverkat, levererat och monterat hyllplan som ger plats för 180.000 kartonger samt 2.000 pallplatser till Blåkläders nyaste lagerlokal i Svenljunga. Ordern är en av EABs största hyllplansorder.

Nära samarbete
Samarbetet mellan Blåkläder och EAB har pågått under många år. EAB har tidigare levererat allt från pallställ, hyllställ, entresoler och påkörningsskydd till alla
Blåkläders lagerlokaler. För att hantera företagets tillväxt och för att möta framtidens krav av en smidig logistik fanns nu behovet av bland annat fler hyll- och
pallplatser. Den nya ytan kommer att innefattas av mottagning, kvalitetskontroll, retur samt buffertlager.

-Vi har under många år haft ett mycket bra samarbete med EAB och vet vad de kan leverera i kvalitet och därför var det naturligt för oss att EAB fortsatte att vara
en nära partner i Blåkläders expansion. Vi har alltid haft en väldigt professionell och lösningsorienterad dialog, säger Anders Carlsson, VD på Blåkläder.

-Det nya lagret ger plats för 180.000 kartonger och har 2000 pallplatser. För oss är det viktigt att ha en leverantör som förstår våra förutsättningar och behov och som därtill kan hålla en hög kvalitet genom hela kedjan. Det är väldigt enkelt att göra affärer med EAB då de alltid snabbt besvarar de frågor man har och ger direkta och klara besked, säger Jakob Schillerås, fastighetsansvarig på Blåkläder.

Vattentäta skott
EAB har sedan tidigare erfarenhet av att leverera lagerinredningar där man behöver anpassa lösningen till sprinkelsystemet så att vattnet kan rinna igenom mellan kartongen och stolpen. Detta var enligt Mats Carlsson, affärsområdesansvarig på EAB Lagerinredningar, en av anledningarna till att Blåkläder valde EAB som samarbetspartner.

-Det är en del av EABs framgångshistoria, att vi förstår kundens, och i detta fallet Blåkläders, situation och kan erbjuda precis den lösning som de efterfrågar
och behöver. Dessutom har EAB och Blåkläder alltid haft en mycket god relation, med en rak och öppen kommunikation, vilket gör det både enkelt och roligt att jobba tillsammans, berättar Mats.

Beställningen från Blåkläder är den största ordern av hyllställ som EAB fått och levererat vid ett och samma tillfälle.

Blåkläder är ett företag inom yrkeskläder som utvecklar, producerar och säljer arbetskläder, handskar och skor för yrkesmänniskor med höga krav på funktion, kvalitet och design. Huvudkontor och produktutveckling finns i Svenljunga. Produktionsenheterna ligger i Vietnam samt Sri Lanka och producerar årligen 3 miljoner plagg. Blåkläder är med sina 14 egna dotterbolag i Europa och USA, en av marknadens största aktörer inom arbetskläder och omsatte ca. 1 miljard SEK 2017.

EAB AB i Smålandsstenar utvecklar, tillverkar, säljer och monterar Stålbyggnader, Lagerinredningar och Portar. EAB är ett familjeägt företag med 230 medarbetare som omsätter cirka 1 MDSEK. Företaget har egna bolag i Norge, Finland, Holland, Tjeckien och Kanada. Stålbyggnader och Portar säljs företrädesvis på den nordiska marknaden. EABs lagerinredningssystem säljs över hela världen. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT