Amo Kabel

Stefan Cronholm och Richard Cronholm från Amokabel. Foto: DMG MORI.

May 31, 2021

Verkstaden i Alstermo väljer DMG MORI


Ska användas vid kortserieproduktion av detaljer med höga krav på precision och ytfinhet.

Amokabel i Alstermo har investerat i en svarv från DMG MORI. Svarven CLX 450 V6 levererades i mars 2021 och är en extremt kraftig och stabil 2-axlig svarv med roterande verktyg, Y-axel och subspindel.

Maskinen är ett led för att effektivisera verktygsavdelningen och ska användas vid kortserieproduktion där detaljerna har höga krav på precision och ytfinhet. Med den här investeringen blir de väldigt flexibla och det bekanta styrsystemet Siemens SLIMline Operate 4,7 underlättar mycket vid programmering av nya program till maskinen. Maskinen är som standard utrustad med skalor som bidrar till hög precision.

Amokabel-koncernen grundades 1992. Fokuseringen på den tekniska utvecklingen har byggt upp en mycket lönsam och framgångsrik koncern på kort tid. Inom koncernen ingår flertal bolag inom tillverkning och distribution av kabel. Parallellt med detta så har man byggt upp en produktion av förnyelsebar energi; sol, vind och vattenkraft.

Amokabel förfogar över totalt 32 000 m² produktionsyta. Huvudkontor och fabrik finns i småländska Alstermo som ligger 70km från Växjö respektive Kalmar. Amokabel ägs sedan 2016 i huvudsak av en stiftelse. Främsta anledningen till att ägarna överlåtit kontrollen till en stiftelse är för att kunna säkra framtiden för koncernens etablering i Alstermo samt se till att en del av framtida vinster går till regionen inom Uppvidinge kommun där man främjar regionens näringsliv genom bidrag till utvecklingsprojekt, främjar regionens ungdoms- och/eller idrottsverksamhet, främjar utbildning inom el-elektronik, lämna bidrag eller stipendium för utbildning och/eller kompetensutveckling och främjar miljöarbete med inriktning på hållbarhet.

 

 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117