Kuka Kim Reeslev

Kim Reeslev. Foto: Kuka Nordic.

Dec 16, 2020

Han tar över som säljchef på Kuka Nordic


Det blir en kort startsträcka in i det nya jobbet.

KUKA Nordic har utsett en ny säljchef. Det är Kim Reeslev, Country Manager i Danmark, som tar över ansvaret för säljarbetet i Norden och Baltikum.

– Jag ser fram emot att arbeta ännu tätare ihop med våra slutkunder och systempartners i de olika länderna, säger Kim Reeslev.

För Kim Reeslev blir det en ganska kort startsträcka in i det nya jobbet. Han har varit KUKA Nordics Country Manager i Danmark sedan 2010 och är djupt förtrogen med branschen och vilka utmaningar och möjligheter kunderna står inför.

– Vi är inne i ett expansivt skede av den industriella historien. Det sker en expansiv digitalisering och det ska bli spännande att vara med och driva säljarbetet på lite bredare front, säger Kim Reeslev.

Utvecklingen mot industri 4.0 med smarta fabriker, användningen av digitala tvillingar etcetera är saker som passar honom som hand i handske.

– Ja, jag har ett stort intresse för digitala plattformar. Lösningar kring det har jag arbetat med i många år på den danska marknaden, säger han.

Kim Reeslev har själv en bakgrund som ingenjör.  

Sedan 2019 är han dessutom ordförande för den danska branschföreningen DIRA (Danish Industrial Robot Association) som samlar över 200 företag med inriktning på robotteknik. Det handlar om allt från tillverkare av robotar till systemintegratörer, forskare och företag som använder sig av robotar.

– Ett kul uppdrag som känns mycket hedrande. Ett av mina mål som ordförande är att stärka samarbetet mellan systemintegratörer, tillverkare och forskare. Det finns stora vinster med det,  säger han.

Kim Reeslev tar över jobbet som säljchef efter Joacim Lorentsson som nyligen tog ett steg upp till VD-posten för KUKA Nordic. Valet av Kim Reeslev till efterträdare är han mycket nöjd med.

– En mycket duktig person. Kim har ett starkt engagemang och en djup förståelse för hela branschens utveckling, säger han.

KUKA är ett globalt automationsföretag med en omsättning på cirka 3,2 miljarder euro och cirka 14 000 anställda. Som en ledande global leverantör av intelligenta automatiseringslösningar erbjuder KUKA sina kunder allt från en enda källa: från robotar och celler till helautomatiserade system. Företaget arbetar på marknader så som fordonsindustrin, elektronik, allmän industri, konsumentvaror, e-handel / detaljhandel och sjukvård. KUKA-koncernen har huvudkontor i Augsburg, Tyskland. 
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT