All information är tydligt synlig med TNC 640, Extended Workspace och StateMonitor: Den andra skärmen visar information från StateMonitor och manöverpanelens skärm visar det pågående NC-programmet.

Oct 3, 2017

Connected Machining från HEIDENHAIN


Sammankoppla er produktion med TNC styrsystem. Besök HEIDENHAIN på Kistamässan 10-11 oktober 2017.

Som en del av Industri 4.0-området vid EMO 2017 presenterade HEIDENHAIN ett produktionssystem där alla arbetssteg är sammankopplade - från designen till den levererbara komponenten. Kärnkomponenterna i nätverket är mjukvarulösningarna för Connected Machining. De förser TNC styrsystemen med all orderrelaterad data i företagsnätet, på detta sätt kan specialisten vid TNC styrsystemet bli chef över processkedjan.

Utformningen i CAD-systemet, programmering och förberedelse av produktionsdata i CAM-systemet, simulering av bearbetning på en virtuell maskin, verktygsberedning, verktygsmätning, verktygshantering - allt detta har länge varit tillgängligt i modern tillverkning. Den smidiga utbytet av data mellan alla berörda personer och system är emellertid inte en självklar fråga. Här finns fortfarande en hel del manuellt arbete på dagordningen – i bästa fall en manuell initierad dataöverföring, i värsta fall överlämning av handskrivna anteckningar.

Verktygsmaskinen som kontaktpunkt i verkstaden

Arbetsstycket är tillverkat på maskinen, så all information måste sammanföras här. Härifrån måste viktiga uppgifter om status och kvalitet hos ett arbetsstycke också flyta tillbaka till IT-systemen för produktion, d v s in i processkedjan. Den maskinansvarige som ansvarar för komponenternas kvalitet och ser till att tidplaneringen följs måste ha tillgång till all data och måste kunna tillämpa sin erfarenhet av tillverkning i processkedjan.

Det finns många idéer för nätverkandet av alla personer och system som är involverade i processen. Att efter dessa överväganden göra maskinens styrning i verkstaden till kontaktpunkt för ett företagsnätverk har en mycket speciell charm. Detta illustreras genom det produktionsnätverk som HEIDENHAIN presenterade tillsammans med partners från områdena CAD / CAM, verktygsmaskiner, verktygsmätning och verktygshantering inom Industri 4.0-området vid EMO 2017.

Connected Machining: Flexibla anslutningar för individuella förhållanden

Kärnkomponenterna i Connected Machining är HEIDENHAIN DNC-gränssnittet, fjärrskrivbordshanteraren och StateMonitor-programvaran. HEIDENHAIN DNC-gränssnittet etablerar anslutningen till företagsresursplaneringssystem och produktionsaktivitets-styrningssystem, och länkar även StateMonitor till företagsnätverket, medan fjärrskrivbordshanteraren ger åtkomst till alla Windows-applikationer.

Lösningarna från Connected Machining är universiellt anpassningsbara till de individuella förhållandena i en produktionsavdelning, vilket innebär att varje företag kan utforma sin processkedja enligt sina egna behov och önskemål. De olika funktionerna och mjukvarulösningarna kopplar därmed produktionsavdelningen till en processkedja med ett likformigt digitalt informationsflöde. Detta kan göras helt oberoende av den valda lösningen, oavsett av de respektive nedströms systemen. Vårt mål är den största möjliga flexibiliteten för våra kunder. De kan själva anpassa, konfigurera och implementera lösningarna från HEIDENHAIN.

Varmt välkommen att besöka oss (monter E:21) på Industrimässorna Stockholm, Kistamässan, 10-11 oktober 2017!

TNC
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117