Annons
Jun 7, 2021

CFX från Castrol: En unik lösning för plåtbearbetningsspecialister


Castrols Iloform CFX-serie med olja för omformande bearbetning har utvecklats specifikt för metallformningsprocesser. Ett miljövänligt alternativ med många fördelar.

Serien erbjuder ett miljömässigt ansvarsfullt alternativ till produkter som innehåller klorerade paraffiner, med specifika fördelar för flera användningsområden inom omformande bearbetning.

Den ökande påverkan från lågprisekonomier har gjort att konkurrensen i denna sektor är tuffare än någonsin tidigare. För att kunna ligga steget före måste företag optimera sina produktionsprocesser och förbättra tillverkningshastigheten samtidigt som de maximerar verktygens livslängd.
 
Traditionellt har dessa framsteg uppnåtts genom användning av klorerade paraffiner. Dessa vätskor kan dock också generera höga kostnader för avfallshantering, miljöproblem och korrosionsrisker.

Eliminerar behovet av klor

Iloform CFX-serien, som är optimerad för en rad olika plåtbearbetningssprocesser, inklusive stansning, sträckning och finklippning, tar helt bort behovet av klor. Varje produkt i sortimentet gör rengöringen enkel och dess unika tillsatsteknik garanterar att produkten är utmärkt ur miljöaspekt.
 
Förutom fördelarna gällande hållbarhet erbjuder varje medlem i CFX-familjen sina egna produktivitetsfördelar, från högre presshastigheter till minskad oljeförbrukning. Även om de specifika fördelarna varierar från en bearbetsningsprocess till en annan kommer alla företag inom området att se förbättringar både när det gäller verktyg och ytkvalitet, såväl som färre driftstopp.

Lär dig mer om CFX-sortimentet - ladda ner Castrols vitbok kostnadsfritt

Grönare, bättre, smidigare

Klorerade paraffiner har traditionellt använts som beläggning på kanterna på delar som används i bearbetningsprocesser, där de reagerar med metallytor för att skapa ett ytterligare skyddande lager.

Tekniken har bevisats fungera i en mängd applikationer, men Castrol trodde att det fanns ett sätt att åstadkomma ännu större fördelar genom att krama metallen ännu närmare för att skapa ännu mer effektivitet och samtidigt reducera erosion.
 
CFX utvecklades från början för att forma rör i rostfritt stål, en av de mest krävande processerna i hela deformationssektorn. Tillsatstekniken var så kraftfull att till och med fyllmedlet i smörjningen av innerröret/spindeln inte behövdes längre.

Från låglegerat till rostfritt - vinster i livslängd och produktivitet

Efter denna framgång utvecklade vi CFX till en serie som täcker ett antal andra formningsprocesser som inte bara omfattar låglegerat utan även rostfritt stål.

I varje fall har CFX bevisats ge mycket betydande vinster. Våra kunder ser redan 20 % längre livslängd för verktygen, 15 % högre hastigheter och en förbättring av hastigheten i sina finklippningsverksamheter på upp till 50 %.
 
Givet de miljömässiga fördelarna som är gemensamma för hela sortimentet, ger CFX-familjen av olja för omformande bearbetning en långsiktig lösning för plåtbearbetningssektorn.

Utan behov av klor kan vi röra oss mot en grönare framtid tillsammans.

Säkra din konkurrensfördel - ladda ner Castrols vitbok kostnadsfritt

I detta kostnadsfria dokument får du veta hur du kan säkra en konkurrensfördel inom industriell tillverkning.

I den här vitboken får du veta följande:

-        Hur du kan sluta använda klorparaffiner.

-        Varför Iloform CFX-produkterna fortfarande är kraftfulla.

-        Vilka tillämpningar dessa formningsoljor lämpar sig för och när de inte bör användas.

-        Hur du kan spara kostnader och öka din produktivitet
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117