bumax åshammar

Bumax i Åshammar. Foto: Bumax.

Oct 15, 2020

Bumax rekryterar vd från Linde Material Handling


Nu ska tillverkaren i Åshammar öka försäljningen av "världens starkaste fästanordningar" globalt.

Den svenska specialtillverkaren av världens starkaste skruvar och andra fästanordningar, BUMAX, har fått en ny vd. Det är Lars Holm som tar över rodret, med decennielång erfarenhet från branscher som logistik, tillverkning, bindemedel, maskiner och verktyg.

Lars Holm.

Lars Holm tillträdde vd-skapet för BUMAX den 1 oktober och kommer närmast från Linde Material Handling. Han har tidigare jobbat även för Ahlsell och Akzo Nobel Building adhesive, mestadels inom försäljning på samtliga företag.

På BUMAX vill Holm vill satsa stort på ökad global försäljning av företagets premiumprodukter:

-BUMAX har en enorm marknadspotential för att globalt finna nya kunder inom en rad branscher som vill lösa sina fästproblem med överlägsna lösningar, säger han.

-Vi erbjuder världens starkaste fästanordningar vilket säkrar slutproduktens kvalitet men också blir billigare och mer miljövänligt i längden eftersom de håller så länge, med ett minskat behov av underhåll och ersättningar. Vi minskar livscykelkostnaderna helt enkelt och det är en stark konkurrensfördel i en tid då alla tittar på hållbarhet.

Före detta vd Patrik Lundström Törnquist blir ny vd för moderbolaget Bufabs verksamhet i Norge. BUMAX har också en ny COO i Lennart Löfgren. 

BUMAX huvudkontor ligger i Åshammar, Gästrikland, mitt i Sveriges ”stålbälte”. Företaget är en del av den börsnoterade Bufabkoncernen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT