Mats Backman. Foto: Autoliv.

Jan 9, 2019

Autolivs finanschef lämnar för nytt jobb


Senast i början av juli ska han ha lämnat över.

Mats Backman lämnar sitt uppdrag som CFO för bilsäkerhetsföretaget Autoliv Inc. Han har utsetts till finansdirektör för Veoneer, Inc.

Planen är att Mats ska börja på Veoneer efter en smidig överlämning av sina ansvarsuppgifter på Autoliv, vilket innebär senast i början av juli 2019. Mats kommer ersätta Mathias Hermansson, som har beslutat sig för att söka nya möjligheter utanför bolaget.

När Mats Backman lämnar Autoliv kommer Christian Hanke, Vice President, Corporate Control, att tillträda som tillförordnad CFO till dess att bolaget slutfört rekryteringsprocessen av en permanent CFO.

”Vi tackar Mats för hans värdefulla bidrag till Autoliv och till den verkställande ledningen under de senaste tre åren och önskar honom all framgång i hans kommande uppdrag”, sade vd och koncernchef Mikael Bratt.

”Jag välkomnar Mats till Veoneer. Han är en erkänd ledare med stark erfarenhet och jag ser fram emot att ta Veoneer genom nästa tillväxtfas tillsammans med honom,” säger Jan Carlson, ordförande, verkställande direktör och koncernchef på Veoneer.

”Jag ser fram mot att börja på Veoneer. Företaget är väl positionerat inom ett av bilindustrins tillväxtområden. Tidpunkten är bra - jag får vara med i Veoneers nästa uppbyggnadsfas samtidigt som Autoliv är i en stabil position med ett starkt finansteam”, säger Mats Backman.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT