Fr v Sammy Pergament, Eva-Lena Bergkvist och Nicklas Jadinge. Foto: Nordic Quick Systems

Sep 10, 2020

Nordic Quick Systems till Ny Tekniks 33-lista


Tredje utmärkelsen på kort tid för Piteföretaget.


Verkstadsbolaget Nordic Quick Systems har kommit med på Ny Tekniks ansedda lista över de 33 främsta nystartade bolagen i Sverige – vilken är bolagets tredje utmärkelse på kort tid. 

Nordic Quick Systems grundades 2019 och har lanserat ett patenterat kedjehjul som förbättrar underhållsprocessen och ökar personalens säkerhet inom bl.a. papper- och massa-, sågverks- och stålindustrin. Bolaget har fått bra respons på den svenska marknaden och redan börjat exportera sina kedjehjul till andra länder.

Under de senaste månaderna har Nordic Quick Systems blivit utsett till ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag i Techarenan Challenge, vunnit Stiftelsen SKAPAs innovationspris i Norrbotten och nu senast valts ut som ett av Sveriges 33 främsta nystartade bolag i Sverige av tidningen Ny Teknik.

-Det är otroligt kul att uppmärksammas i dessa sammanhang och jag är oändligt stolt över hela teamet, säger Sammy Pergament, sälj- och marknadsansvarig på Nordic Quick Systems.

För att komma med på den prestigefyllda 33-listan har juryn bl.a. bedömt bolagens tekniska innovationshöjd och internationella affärspotential.

Förra året fanns bolag såsom bl.a. Einride, som utvecklar autonoma lastbilar, Natural Cycles, med sin hormonfria preventinmedelsapp, och Cake, som lanserat en elmotorcykel, med på listan.

-Vår ambition är att göra kedjehjul med utbytbara slitagedelar till en ny branschstandard. Vägen dit må vara lång, men det känns som om att vi har tagit flera steg i rätt riktigt under det senaste året, säger Sammy Pergament.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117