Grundarna av Algoryx Simulation är mycket nöjda över att företaget blir medlem av tillväxthubben ABB SynerLeap. Från vänster: Martin Servin, Claude Lacoursiere, Andreas Backman och Kenneth Bodin. Foto: Algoryx.

Aug 20, 2018

Algoryx tar plats i ABB SynerLeap


Umeåföretagets teknik är redan en del i ABBs Robotstudio och bolaget erbjuder lösningar inom bland annat fordonsindustrin, tung utrustning, automation och robotteknik.

Algoryx Simulation har utvalts att bli medlem i ABB:s tillväxthub SynerLeap. Företagets vd Kenneth Bodin är mycket nöjd:

– Som medlem i SynerLeap kan vi se fram mot att delta i flera konkreta kommersiella projekt tillsammans med ABB. Det är en av Europas starkaste teknikkoncerner med ett brett nätverk över hela världen, säger Kenneth Bodin.

Kontakten med ABB är inte ny för Algoryx, men den får nu en extra dimension, berättar Kenneth Bodin.

– Vi har arbetat med ABB i flera år. Vår teknik för avancerad simulering med realtidsfysik är redan en del av ABB RobotStudio, världens mest använda programmeringsverktyg för robotik. Vi hoppas nu att växa ännu mer tillsammans med ABB, säger Kenneth Bodin.

Algoryx Simulation är en avknoppning från Umeå universitet och en ledande leverantör av programvara och tjänster för visuell och interaktiv fysikbaserad simulering. Företaget erbjuder lösningar inom flera olika marknader, däribland fordonsindustrin, kranar och tung utrustning, automation och robotteknik, offshore och sjöfart, bulkhantering och gruvdrift.

Internationella samarbeten
Algoryx Simulation har redan flera stora internationella samarbeten kring simuleringsteknik. Företaget kommer exempelvis att bidra med fysiksimuleringar till världens största robottävling, World Robot Challenge i Japan.

Algoryx Simulation deltar också i ett stort japanskt forskningsprojekt för utveckling av simuleringsteknik för robotar som kan sättas in i samband med katastrofer. En av de stora utmaningarna är att använda robotar för den pågående upprensningen i kärnkraftverket i Fukushima, som drabbades hårt i och med jordbävningen 2011.

– Visuell och interaktiv fysikbaserad simulering är en av de riktigt stora utmaningarna inom vetenskapen, och kommer att vara ett växande och viktigt teknikområde för både industri och utbildning under många decennier framöver. Tillsammans med artificiell intelligens är det avgörande för träning av djupa neurala nätverk, säger Kenneth Bodin.

– För oss är det därför ett utmärkt tillfälle att samarbeta med ABB inom detta område, säger Kenneth Bodin.

Algoryx blir därmed det andra Umeåföretaget som får möjlighet att växa och komma in på nya marknader genom SynerLeap. Nyligen tog även Prediktera, även det ett Umeåföretag, plats i tillväxthubben. Sammanlagt är drygt 20 startupföretag från hela Sverige medlemmar i SynerLeap.

  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT