Foto: Pixabay.

Jan 12, 2021

Alfa Laval förvärvar unik ölkoncentrationsteknik


Det amerikanska bolaget har patenterat en teknik för att koncentrera öl, något som kan reducera öltransporter avsevärt.

Alfa Laval har förvärvat Sandymount, ett amerikanskt dryckesteknologibolag som tagit fram en unik och patenterad teknik för att koncentrera öl. Förvärvet undertecknades och genomfördes den 31 december.

Sandymounts patenterade membranteknik, Revos™, i kombination med Alfa Lavals omfattande produktsortiment för ölproduktion, kommer att göra det möjligt för ölproducenter att leverera högkvalitativ öl i koncentrerad form. Lösningen adresserar ineffektiviteten inom transport och leverans, då öl forfarande är en av få produkter som distribueras som ”mestadels vatten” från producent till konsument.

Se Youtubefilm om Sandymounts teknik här

-Denna nya teknik är ett värdefullt komplement till Alfa Lavals produktsortiment av bryggerilösningar som gör det möjligt för oss att leverera processer för koncentrerad öl av hög kvalitet, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen. 

Ronan McGovern, grundare av Sandymount, lägger till:

-Revos-tekniken har verifierats av ledande bryggerier. Det gläder mig att den blir en del av Alfa Laval och därmed kan dra nytta av bolagets erfarenhet och globala närvaro inom bryggerilösningar.

En av fördelarna med Sandymounts teknik är utrymmet, fat i full storlek kan bytas ut mot en liten 3-literspåse i låda.

Det nyförvärvade bolaget med dess grundare och anställda kommer att integreras i affärsenheten Food Systems inom Livsmedel- och vattendivisionen.

Enligt Global Beer Market Report 2020 beräknas ölmarknaden uppgå till cirka SEK 5,9 miljarder (i detaljhandelspriser), vilket innebär en genomsnittlig årlig tillväxt om 3,7 procent under perioden 2020-2025.

Kort om Alfa Laval

Alfa Laval är inriktat på områdena energi, marin, livsmedel och vatten. Bolagets världsledande expertis, produkter och service är viktiga framgångsfaktorer för ett brett spektrum av kunder i ett 100-tal länder. Alfa Laval har cirka 17 500 anställda och hade 2019 en omsättning på cirka 46,5 miljarder kronor. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT