Absolicon

Foto: Absolicon.

Jul 4, 2019

Absolicon får patent på logistiksystem


En uppfinning som förenklar transportena av solfångare.

Absolicon har mottagit besked om att ett svenskt patent kommer att beviljas för en uppfinning tillhörande transportvagnarna för solfångarna. Detta patent har även sökts internationellt via det så kallade PCT-systemet.

Solenergiföretaget Absolicon får svenskt patent på hur man kan enkelt kan transportera och hantera paraboliska solfångare vid installationer runt om i världen.

-Denna uppfinning förenklar i-, och urlastning av solfångarna i containern, säger Patrik Blidefalk, patentingenjör på Absolicon. 

Logistiklösningen innehåller en specialbyggd transportvagn som passar i en 20-fots container och är anpassad för den nuvarande solfångaren T160 men kommer att fungera även för kommande modeller.

Den formella processen innebär att Patentverket nu skickat ut underrättelse om att patent kommer att meddelas vilket innebär att patentet snart kommer att beviljas och bli offentligt. Patentet som nu kommer att beviljas i Sverige har även ansökts via PCT-systemet internationellt och benämns ”Logistics arrangement for carrying objects, logistics stand and logistics system, each comprising a plurality of logistics arrangements”.
    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    56
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT