H-model. Foto: Water Jet Sweden.

Sep 13, 2018

Water Jet Sweden presenterar H-model på EuroBLECH


En massmarknadsmaskin med premiumkomponenter.

Water Jet Sweden är mest kända för att tillverka avancerade vattenskärningsmaskiner av hög kvalitet. För över två år sedan, 2016, lanserade företaget två helt nya instegsmodeller, T-model och H-model, båda avsedda för en bredare marknad. För första gången sedan lanseringen ställer nu Water Jet Sweden ut H-model för allmän beskådan på EuroBlech 2018.

Tack vare lite färre tillvalsfunktioner kan maskinsystemet säljas billigare än föregångare X-series. Det innehåller däremot lika avancerad teknik och bygger på företagets världspatententerade gantry-design som ger säker skärkvalitet och lång livslängd med bibehållen prestanda. H-model har därmed samma unika 5-åriga prestandagaranti som företagets övriga maskinmodeller.

H-model är ett komplett maskinsystem för alla typer av skärande bearbetning i 2D, vilket gjort den populär prototyp- och reservdelsverkstäder, utbildningsenheter och intern tillverkning runtom i Europa. Den är används även i industriella produktionsprocesser och kontraktstillverkning.

H-model finns i tre olika storlekar. 1 x 1 meter, 2 x 1 meter och 3 x 1,5 meter. Den som visas på mässan är den största modellen, 3 x 1,5 meter.

Vill ni titta närmare på H-model eller har frågor om andra världsledande maskinmodeller finns Water Jet Sweden finns i Hall 12, monter F164.

All tillverkning sker i Ronneby.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Connecta med Japan

  Just nu pågår Japans största maskinmässa JIMTOF, som uppskattas mycket av branschens deltagare från hela världen.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  0
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  0