Foto: Volvo Financial Services.

Nov 6, 2018

Volvo Financial Services lanserar iLabX


Ett accelaratorprogram som erbjuder entreprenörsbolag samarbete med VFS kring nya lösningar, anmälan fram till den 2 december.

Volvo Financial Services (VFS) lanserar iLabX, ett accelaratorprogram i syfte att erbjuda entreprenörsbolag globalt att samarbeta med VFS kring utveckling och implementering av nya och innovativa lösningar och teknologier som ska ge nytta till kunder, handlare och partners. 

iLabX drivs i samarbete med en specialist inom företagsinnovation, L Marks, som ansvarar för programmet. Från och med nu tar programmet emot anmälningar i fyra kategorier:

 •  Bygg en exeptionell kundresa: Lösningar som gör det enklare och mer tillgängligt för våra kunder att köpa fordon, delar, service och finansiella lösningar som en del av totalerbjudandet från Volvokoncernen.  
 •  Finansiering av nästa generations transportlösningar: Plattformar och produkterbjudanden som möjliggör snabbare och enklare tillgång till sina fordon för ägarna. Kategorin adresserar nyare teknologier som automation, elektromobilitet och uppkopplade fordon.
 •  Digital transformation som leder till ökad affärskompetens: Lösningar som leder till nivåskillnad inom affärsprestanda genom digital transformation.
 •  Wildcard: Lösningar som blickar 10-20 fram i tiden avseende finansiella tjänster och som kan omstrukturera dagens föreställningar om affärsmodeller, kapitalanskaffning, kredit- och riskbedömningar samt kapitalflöden.

Anmälningar tas emot från nu och fram till den 2 december 2018.

-iLabX är stället där innovation och implementing möts. Vi letar efter kreativa ideer som kan hjälpa till att lösa spännande utmaningar i vår industri med syfte att möta våra kunders föränderliga behov. Genom att arbeta tillsammans med andra entreprenöriellt sinnade bolag vill vi driva fram nya sätt att tänka, utforska nya teknologier och utveckla banbrytande lösningar. Vår ambition är att säkerställa VFS långsiktiga relevans för våra kunder, säger Scott Rafkin, VD på VFS.

Efter anmälningsperioden kommer 15 finalister inom vardera kategori bli inbjudna att presentera sina ideer för VFS ledning. Av finalisterna kommer upp till sex stycken bli inbjudna till ett tio veckor långt innovationslabb på VFS huvudkontor i Greensboro, North Carolina i USA för att ytterligare utveckla sina innovationer tillsammans med experter inom den kommersiella transport- och finanstjänsteindustrin.

-Programmet är ett spännande sätt för VFS att få lära sig mer om nya teknologier och potentiellt gå vidare med nya affärsmöjligheter genom disruptiva och skalbara lösningar, säger Allen Atchley, VP Strategi och Innovation samt Head of iLabX för VFS.

VFS hoppas kunna bygga nya strategiska partnerskap och hitta talanger, medan startup-bolagen får tillgång till hela VFS globala skala och kund- och handlarinsikter vilket kan hjälpa dem att växa sin affär. Bolagen får också tillgång till VFS mångåringa expertis i att verka brett över många marknader och får arbeta med några av de mest kraftfulla varumärkerna inom den kommersiella transportindustrin. De kommer inte bara få presentera sitt innovationsarbete, utan också få lära sig från en väletablerad organisation som kan ge dem tillgång till en global marknadsplats.

Under det tio veckor långa programmet kommer de utvalda bolagen befinna sig i en höggradigt samarbetsinriktad miljö, och dra nytta av närheten till VFS ledning, industriexperter, investerare och affärsutbildningsprogram. VFS och L Marks kommer också erbjuda support rörande kapitalanskaffning.

-L Marks är begeistrade över att kunna lansera detta program tillsammans med VFS. Vi har stor erfarenhet av att stödja tillväxt av nystartade bolag inom fintech- och mobilitetssektorn, och av att utveckla eller förbättra deras produkter i partnerskap med våra klienter. Vi är ivriga att se hur VFS engagerar sig i ekosystemet för nystartade bolag genom iLabX, säger Daniel Saunders, VD på L Marks.

Ansökningar från entreprenörer, nystartade eller tillväxtbolag i ett tidigt skede ansöker genom webbplatsen www.VFSiLabX.com före 2 december 2018.
 • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  121
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  329
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  20